Tovább esnek az európai árak

Átlagosan nyolc százalékkal estek az európai szobaárak a Trivago árindexe szerint. A vizsgált 50 városból 38-ban volt tapasztalható áresés.

Átlagosan nyolc százalékkal estek az európai szobaárak a Trivago árindexe szerint. A vizsgált 50 városból 38-ban volt tapasztalható áresés.

A trend leginkább a hagyományos spanyol nyaralási úti célok esetében jelentkezik, Madrid árai például sosem voltak még ennyire alacsonyak ebben az évben, a múlt hónaphoz képest kerek 21 százalékot zuhantak. Ugyanez mondható el az andalúziai régióra is, Sevilla és Granada szintén idei legalacsonyabb árszínvonalukat produkálták.

A zuhanó árak azonban nem csupán az Ibériai félszigeten jellemzőek, a skandináv városok sem büszkélkedhetnek jobb eredményekkel. Oslo, Koppenhága, és Stockholm átlagárai egyaránt 21 százalékot zuhantak. Kelet-Európában csak kevéssel jobb a helyzet, a régióban Budapesten estek leginkább az árak (-16%), a magyar fővárost Prága (-14%) és Szófia (-12%) követi. Kilóg a sorból az Egyesült Királyság, itt pusztán Cardiff (-15%) és Leeds (-13%) tapasztalt árzuhanást, London (+18%), Bristol (+23%), Liverpool (+8%), Sheffield (+7%) és Newcastle (+6%) átlagárai is emelkedtek. A változások következtében jelenleg London, Edinburgh, és Bristol számítanak a legdrágább brit városoknak a szigetországban.

Dacára a legkedveltebb városok átlagárainak havi szinten való romlásának, az elmúlt évvel történő összehasonlítás egész más képet mutat. 2009 júliusához képest Velence (+16%), Barcelona (+20%), Amszterdam (+14%), Stockholm (+24%), Firenze (8%), Madrid (+7%), Róma (+5%) és Párizs (+7%) is jóval drágább lett az idei évben.

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.