Toplista Európa megfizethető rejtett kincseiről

Tizenötödik helyen végzett Magyarország és a Balaton-Felvidék a Mastercard „Top Hidden Treasures” azaz „Rejtett Kincsek” listáján, amelynek összeállítása során 44 európai ország egy-egy kevésbé ismert, különleges táját rangsorolták.

A listán a spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a máltai Mdina és Zebbug, valamint az ausztriai Salzkammergut régió végzett az élen. A listát összeállító turisztikai szakértők és utazási bloggerek a kiválasztott terület szépsége mellett – a Mastercard saját adatait is felhasználva –  leginkább olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az adott ország árai, a régió zsúfoltsága és az elérhető szabadidős lehetőségek kínálata.

Bár a Balaton az egyik leglátogatottabb nevezetességünk, az északi partján fekvő festői táj sok külföldi számára még felderítetlen. Magyarország a jó elhelyezkedése mellett azért is kerülhetett fel a 15-ös listára, mert áraink európai viszonylatban kedvezőnek számítanak. Emellett a kártyaelfogadó helyek számának növekedésével a fizetési lehetőségek is egyre bővülnek hazánkban, ami nagyban megkönnyítheti az utazást.

 

A TOP 15 rejtett kincs Európában

 

1. Asztúria és Covadonga kolostor, Spanyolország

9. Volos és Pelion-félsziget, Görögország

2. Mdina és Zebbug, Málta

10. Velika Planina, Szlovénia

3. Salzkammergut régió, Ausztria

11. Kasubföld, Lengyelország

4. Azori-szigetek, Portugália

12. Naarden, Hollandia

5. Perast, Montenegró

13. Kolka köpeny, Lettország

6. Lednice-Valtice, Csehország

14. Duna-delta, Románia

7. Pag-sziget, Horvátország

15. Balaton-felvidék, Magyarország

8. Saaremaa sziget, Észtország

 

 

 

Kihagyhatatlan úti célok Magyarország vonzáskörzetében

Az utazást tervező, kisebb költségvetéssel gazdálkodó magyaroknak sem kell lemondaniuk Európa rejtett kincseiről. Több olyan megfizethető utazási célpont is felkerült a Mastercard TOP 15-ös listájára, amely Magyarországról autóval is könnyen megközelíthető. Ilyen például az osztrák Salzkammergut régió, a cseh Lednice-Valtice kultúrtáj és Romániában a Duna-Delta vidéke.

Ha ár alapján választunk nyaralási célpontot, mindenképpen érdemes fontolóra vennünk olyan rejtett kincsek felkeresését is, amelyek ugyan nem szerepelnek a Mastercard TOP15-ös európai listáján, Közép-Kelet-Európában azonban igazi kuriózumnak számítanak.

Körülbelül 300 kilométerre a magyar határtól található Lviv városa, Ukrajna rejtett kincse, az építészeti szépségekkel teli városban a szolgáltatások és ételek minősége kiváló.Szerbia egyik természeti csodájával, az Uvac kanyonnal szállt be a rejtett kincsek versenyébe. De érrdemes lehet ellátogatnunk Bosznia-Hercegovinába is, ahol a majdnem 800 éves Jajce vízesés és a közeli Pliva tavak a csodás látvány mellett remek környezetet nyújtanak túrázáshoz és vizes sportokhoz.

 

Az utazók egyre többször viszik magukkal bankkártyájukat külföldi útjaikra

Az európaiak egyre gyakrabban használják a bankkártyájukat az utazásaik lefoglalásánál, és még inkább az utazás során. A Mastercard 2016-ban készített fogyasztói felmérése, mely 12 európai országot vizsgált, megállapította, hogy az utazásra indulók 55 százaléka használja bankkártyáját a repülőjegy és szállás lefoglalásakor, illetve egyéb költségek felmerülése esetén még utazás előtt, a kirándulás időtartalma alatt pedig 45%-uk fizet a plasztikkal. Legtöbben közeli célállomásokra szeretnek utazni országon belül, vagy a szomszédos országokba. A legtöbbet szállásra, ruhák vásárlására és éttermi szolgáltatásokra költenek, kártyáikat pedig leginkább élelmiszerüzletekben, éttermekben, bárokban és közlekedés során használják.

A legtöbbet Ausztriában, Norvégiában, Svájcban, Izlandon és Észtországban költenek kártyával az oda látogatók.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.