TOP 100 Németországban

A hamburgi Miniatűr csodavilág (Miniatur Wunderland) a Németországba utazók legkedveltebb látnivalója, a második Heidelberg óvárosa és kastélya, míg a tavalyi nyertes, az Europa-Park Rust idén a harmadik helyen végzett.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2012 óta végez felmérést weboldala, a www.germany.travel külföldi látogatói között kedvenc látványosságaikról, amelynek eredményeit a TOP 100-as listában egyesíti. Idén március és augusztus között 66 országból több mint 40 ezren vettek részt a szavazáson.

Az első helyezett hamburgi Miniatűr csodavilág, a világ legnagyobb modellvasút-létesítménye 2001-ben nyitotta meg kapuit Közép-Németország és a Harz-hegység részletes bemutatásával és egy 130 vonatot tartalmazó útvonallal. Ezzel egyidőben jött létre a kisváros Knuffingen, amely 90 közlekedő autóval leképezi a dél-német autómobil-helyszíneket. Knuffingen 2011-ben saját közlekedési légikikötővel gazdagodott, ahol 40 repülő startol és landol. A Miniatűr csodavilág 15 éve folyamatosan bővül – legutóbb egy 190 négyzetméteres Olaszország-résszel.

Heidelberg kastélya és óvárosa évek óta a kedvencek listájának élén található: 2016-ban a negyedik helyről a másodikra lépett fel. Az előző évi nyertes, az Europa-Park Rust idén szintén az első három között végzett. További látnivalók, amelyek hagyományosan az első tíz helyezett részei:

a Neuschwanstein-kastély, Rothenburg ob der Tauber óvárosa, a Boden-tó Mainau-szigettel és az UNESCO-világörökséghez tartozó Reichenau-kolostorszigettel, illetve egy másik UNESCO-világörökség, a Kölni dóm. Újonnan érkezett a TOP10-be a mannheimi kastély, az ulmi székesegyház és Drezda óvárosa a Miasszonyunk-templommal és a Zwingerrel.

A Top 100-as listára a németországi utazók a híres építményeket, a történelmi helyszíneket, a természeti tájakat, a sportlétesítményeket és a szabadidőparkokat  ugyanúgy megszavazták, mint a hagyományokban gazdag  eseményeket és rendezvényeket. A németországi turizmus Top 100 látnivalója egész Németországot lefedi.

Az online-szavazás eredménye mostantól megtalálható a www.germany.travel/top100 oldalon.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.