Tokaj a világ legjobb helyei között

A világ 10 legjobb borturisztikai desztinációja közé választotta az amerikai Wine Enthusiast Magazin Tokajt. A szaklap szerint azonban nem csak a borok, de a gasztronómia és a számos programlehetőség miatt is érdemes felkeresni a térséget.

A világ 10 legjobb borturisztikai desztinációja közé választotta az amerikai Wine Enthusiast Magazin Tokajt. A szaklap szerint azonban nem csak a borok, de a gasztronómia és a számos programlehetőség miatt is érdemes felkeresni a térséget.

Az Egyesült Államokbeli Santa Barbara, Napa-völgy és Virginia, az Új-Zéland-i Central Otago, a chilei Colchagua-völgy, a francia Champagne, az olasz Veneto, a német Mosel-völgy, a spanyol Priorat-Cambrils és a magyar Tokaj nem csupán borairól híresek, hanem ezek azok az úti célok, amelyet 2012-ben mindenképpen érdemes felkeresni az Egyesült Államok egyik legjelentősebb szaklapja, a Wine Enthusiast Magazin szerint. A nyomtatásban 700 ezer példányban megjelenő és 300 ezer online olvasóval büszkélkedő szaklap ugyanis nemrég összeállította a világ top 10 borturisztikai desztinációinak listáját.
A Wine Enthusiast nem csak a borok miatt tartja látogatásra érdemesnek Tokajt, a magazin kiemeli a gasztronómiát vagy éppen a táj szépségét és a számos programlehetőséget. Éppen úgy ajánl kerékpártúrát, mint kajakozást Bodrogon, és a Zempléni-hegység gyalogos felfedezésére is biztat. A saját tapasztalatokból merítő írás konkrét ajánlásokat is tesz, borászatokat, éttermeket és szállodákat is ajánl. A cikk szerint az itt készült tokaji aszút méltán nevezte XIV. Lajos a királyok borának, a borok királyának. A szakírók hangsúlyozzák, hogy nem csak az aszút, de más borokat is érdemes megkóstolni.
A térség számára ez az elismerés az elkövetkezendő években számos, a kontinensre érkező tengerentúli turistát jelenthet. A Wine Enthusiast mérvadó szaklap, így a lista turisztikai szempontból igencsak értékes. Természetesen az nem várható, hogy a cikk hatására tömegek indulnak el Tokajba, de az igen, hogy azok, akik európai utazást terveznek a jövőben, útba ejtik Magyarországot és szánnak néhány napot arra, hogy meglátogassák a világ egyik leghíresebb borvidékét.
A TOP 10 borturisztikai desztináció 2012-ben a Wine Enthusiast Magazin szerint:
Central Otago, Új-Zéland
Champagne, Franciaország 
Colchagua Valley, Chile
Mosel Valley, Németország
Napa Valley, Egyesült Államok
Santa Barbara, Egyesült Államok
Tokaj-Hegyalja, Magyarország
Priorat-Cambrils, Spanyolország
Virginai, Egyesült Államok
Veneto, Olaszország

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.