Több Air France-járat Hongkongba

2014. május 27. és október 25. között az Air France több férőhelyes Airbus A380 típusú repülőgépekkel szállítja utasait Hongkongba, amely már 75 éves szerepel az Air France palettáján. Így Sanghaj után Hongkong a második desztináció Kínában, ahová a népszerű szuperjumbók közlekednek.

Május 27. és június 8. között az Airbus A380 típusú gépekből hetente négyszer, és Boeing 777-300 típusú gépekből hetente háromszor repülnek majd ezen az útvonalon, június 9-től október 25-ig pedig kizárólag az Air France szuperjumbói (Airbus A380) teljesítik a járatot.

Május 27. és június 8. között kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap indulnak Airbus A380 típusú repülőgépek Hongkongba, június 9. és október 25. között pedig már minden nap. A 23:25 órakor Párizsból induló járatok helyi idő szerint másnap 17:20 órára érkeznek meg Hongkongba, míg a Hongkongból 00:50 órakor induló repülőgépek helyi idő szerint aznap reggel 8:00 órára érkeznek meg a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre.

Az Airbus A380 típusú repülőgépeket a kimagaslóan népszerű úticélok kiszolgálására használják, mert azon túl, hogy sok férőhelyesek, rendkívül kényelmesnek is tartják. A szuperjumbón 516 ülőhely oszlik el négy osztályon: 9 ülés található La Premiére-en, 80 ülés a Business osztályon, 38 ülés a Premium Economy osztályon és 389 ülés az Economy osztályon.

A fedélzeten nagy kényelem és kivételesen tágas utastér várja az utazókat. A 220 ablaknak köszönhetően természetes fény tölti ki a kabinokat, az így tapasztalt változó fényviszonyok pedig fáradtságérzet nélkül segítenek átkelni az időzónákon. Ezen kívül hat bár is található a fedélzeten, ahol minőségi italkínálat várja a lazulni vágyókat.

A kabinokban öt decibellel alacsonyabb a zajszint az ipari szabványokhoz képest, tehát az A380-as kifejezetten csendes repülőgép. A szórakoztatás és kényelem területén szintén a legújabb technológia várja az utasokat. Repülés alatt három külső kamera élőképeit lehet figyelemmel követni: egy a repülőgép elején, egy az alján és egy a hátulján helyezkedik el. Sőt, az Air France szuperjumbója az első gép, amelyen helyet biztosítottak a kultúrának és a művészeteknek is.

De nem Hongkong az egyetlen úticél, ahová ilyen kényelmes, tágas repülőgépekkel juthatnak el az Air France utasai: 2014 nyarán összesen hét desztinációra közlekednek majd Airbus A380-as típusú repülőgépek. Észak-Amerika területén New York, Los Angeles, San Francisco, Washington, Afrikában Johannesburg, Ázsiában pedig Hongkong és Sanghaj városaiba utazhatnak szuperjumbóval a francia légitársaság ügyfelei.

Az Air France-KLM az elsőszámú európai légitársaság, amely összeköti a kontinenst Kínával. Összesen heti 89 járatot működtetnek a párizsi Charles de Gaulle és az amszterdami Schiphol repülőterekről, amelyek 9 desztinációt szolgálnak ki Kínában: Peking, Sanghaj, Hongkong, Kanton, Szecsuán, Hangzhou, Wuhan, Hsziamen és Tajpej. Partnereivel, a China Southern-nel és a China Eastern-nel együtt az Air France-KLM összesen heti 121 járatot kínál Kínába.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.