Tengernyi lehetőség az Adrián

Dubrovnik nemcsak nyáron lehet vonzó úti cél, az egymás után megnyíló világszínvonalú rendezvényhelyszínek egész évben várják a céges eseményeket, összejöveteleket. Belőlük mutatunk most be egy csokorra valót.

A rendezvényszektor a kilencvenes évek közepe-vége óta nagy figyelmet kap a helyi turisztikai szolgáltatók részéről, amelyek a főszezonon kívüli időszakok látogatószámát is szeretnék növelni.

Kapcsolódó hírek:
Úszó rendezvénysziget Máltán
Régi-új rendezvényhelyszínek Budapesten
Konferencia-részleg nyílik az Elizabeth Hotelben

Dubrovnik nemcsak a nyári főszezonban lehet vonzó úti cél, az egymás után megnyíló világszínvonalú rendezvényhelyszínek egész évben várják a céges eseményeket, összejöveteleket. Belőlük mutatunk most be egy csokorra valót.

Az egyik leghíresebb adriai üdülőhelynek számító Dubrovnik ősi falai az utobbi években egyre nagyobb számban fogadnak intézményi és vállalati rendezvényeket, csoportokat, nemcsak a város egyedülálló elhelyezkedésének, illetve a kiváló szolgáltatásoknak, hanem az egymás után megnyíló, bőséges és változatos rendezvénykapacitást is kínáló szállodáknak köszönhetően.

A rendezvényszektor a kilencvenes évek közepe-vége óta nagy figyelmet kap a helyi turisztikai szolgáltatók részéről, amelyek a konferenciák, csapatépítő kirándulások, incentive utak és tréningek révén a júniustól agusztus végéig tartó főszezonon kívül eső időszakok látogatószámát is szeretnék növelni.

Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens

A 2009 júniusában megnyílt Radisson jó 25 perces autózásra van Dubrovnik központjától, de szinte nem is kell innen kimozdulni, mert a szálloda kis túlzással maga is olyan, mint egy kisebbfajta város. Kétszázegy szobája és kétszáhét apartmanja van számos étteremmel és bárral, spa részleggel, üzletekkel, szabadtéri és fedett úszómedencékkel, saját stranddal, squash- és teniszpályákkal. A könnyűbúvár-központ a tervek szerint az idei év végéig készülhet el.

A nyolc rendezvényterem – amelyek külön bejárattal rendelkeznek, és a földszint mellett az alsó szinteket foglalják el – összalapterülete 1102 négyzetméter. Itt található a 900 fő befogadására alkalmas bálterem, ahol fogadásokat is lehet tartani. Igaz ugyan, hogy itt nincs természetes fény, de ezt feledtetni tudja többek között a magas mennyezet. A földszinten található Maraska bár további opciókat kínál: a hosszú, márványpulttal kialakított helyiség a hozzá kapcsolódó terasszal együtt hozzávetőleg 300 személy befogadására alkalmas.

Kapcsolat: Na Moru 1., tel: +385 20 361500, fax: +385 20 361501,

reservations.dubrovnik@radissonblu.com, www.radissonblu.com/resort-dubrovnik

Dubrovnik Palace

Sokat elárul a szálloda rendezvénykapacitásáról az, hogy egy alkalommal egyszerre két esküvőnek és egy – Dick Cheney, az USA egykori alelnökének részvételével zajló – nemzetközi csúcstalálkozónak is otthont adott. Itt összesen több mint 3000 négyzetméteren fogadnak rendezvényeket, amelyek a nagy méretek ellenére mégis otthonos környezetben tarthatók meg. A Lapad-öbölben, az Óvárostól 10 perces autóútra álló szálloda az 1970-es években épült, és a délszláv háború pusztításai után 2005-ben újult meg.

Az Adriatic Luxury Hotels által üzemeltetett, 308 szobás hotelben két nagyterem is található, a Mare nevű nagyobbbik három részre szekcionálható, színházszerű elrendezésben összkapacitása 750 fő. A padlótól a mennyezetig érő hatalmas ablakokon keresztül tengeri panoráma tárul a vendégek elé, akik a teraszra kilépve még a jellegzetes tengeri levegőt is élvezhetik. A másik, Dubrava névre hallgató 260 férőhelyes nagyteremben ugyan nincs természetes fény, de technikai felszereltsége – akárcsak a Marénak – kiváló.

Ezen kívül több kisebb rendezvényterem is található itt, és rengeteg lehetőség nyílik a megfelelő programok kialakítására. Az egyik opció lehet az, hogy a Lenga étteremben és a hozzá kapcsolódó teraszon megtartott koktélparti vagy vacsora után a szomszédos éjszakai bárban folytatódik az összejövetel. A leglátványosabb partihelyszín azonban mégiscsak a Vala Club névre keresztelt VIP-terület a part mentén. A hotel többi részétől elszeparált, egy szikla mellett meghúzódó Vala Club akár 350 fős rendezvények számára is ideális. Az incentive csoportok számára a hotel ezen kívül fenntart egy könnyűbúvár-központot, ahol az igényeknek megfelelően tanfolyamokat is indítanak, illetve egy spa részleg is várja a vendégeket.

Kapcsolat: Masarykov put 20., tel.: +385 20 430000, fax: +385 20 430100,
info@dubrovnikpalace.hr, www.dubrovnikpalace.hr

Hilton Imperial Dubrovnik

Az Óvárostól néhány lépésre álló Imperial Dubrovnik első szállodájaként nyílt meg 1897-ben. Több más hotelhez hasonlóan ezt az épületet is bombatalálatok érték a háború alatt, amelyek ugyan egyben hagyták a homlokzatot, de ház belső, hátsó részén nagy károkat okoztak. A felújítást követően 2005-ben a 147 szobás szálloda Hiltonként született újjá.

Az itt található hét rendezvényterem változatos megoldást jelent nagy- és kisebb létszámú csoportok számára is. Az alsó szinten található 250 fős bálteremnek saját recepciója, előtere és a belső teraszra nyíló nagyméretű franciaablakai vannak. A többi terem két szinten helyezkedik el, kapacitásuk 8 és 52 fő között változik. A berendezésük klasszikus stílusú, a falakon rengeteg hajót ábrázoló kép lóg – a tulajdonos ugyanis lelkes vitorlázó és nem mellékesen egy nagy hajózási társaság tulajdonosa is. Az étterem egy csinos télikertre nyílik, amely akár 200 fős vacsorák, összejövetelek helyszíne is lehet. Az itt kínált incetive programok közé tartozik az Óváros utcáin zajló „kincskereső” verseny és a közeli pincészetekbe szervezett tematikus túrák.

Kapcsolat: Marijana Blazica 2., tel.: +385 20 320320, fax: +385 20 320220,
dubrovnik@hilton.com, www.hilton.com/dubrovnik

Kazbek Hotel

Ez a 2008 júniusában megnyílt, az Óvárostól mindössze három kilométerre található szálloda nagyszerű választás lehet kisebb csoportok számára. Egy 16. századi kastélyépületben alakították ki, amely a Gruz-öbölre néz. Maga a kastély korábban egy arisztokrata család nyári rezidenciája volt, amelyet a második világháború után foglyok őrzésére használtak, később pedig iskolaként is működött.

Ujjászületése után 13 otthonos szobával és az épület kis méretét meghazudtoló nagyságú rendezvénykapacitással várja a vendégeket. Az épület előtti udvaron fogadásokat lehet tartani akár 150 fő részvételével, míg a medence mellett ültetett vacsorákat is rendeznek legfeljebb 100 személy részére. Az árkádos étteremben 35-en férnek el, míg az innen nyíló különterem 8 fő részére biztosíthat exkluziv környezetet. A felső emeleten található bárból egy kisebb csoportok számára ideális, fedett terasz nyílik, a szomszéd épület rendezvénytermében pedig 40 személyt tudnak leültetni színházszerű elrendezésben.

A nagyobb csoportok számára a hotel tulajdonosa, a Pervanovo nevű társaság közeli apartmanházaiban biztosít szállást (apartmanonként 2-8 fő részére, összesen 50 főig). A cég egy jachtot és egy hajót is működtet, így a közeli szigetekre tett kirándulások is megszervezhetőek „házon belül”. A ház munkatársai akár már a reptéren is fogadhatják a vendégeket, akik aztán a közeli Cavtat kikötővároskából hajóval érkezhetnek meg a szállodába.

Kapcsolat: Lapadska Obala 25., tel: +385 20 362999, fax: +385 20 362909,
info@kazbek.hr, www.kazbekdubrovnik.com

Valamar Lacroma Resort

Ez a modern, konferenciahelyszínként is kiváló 401 szobás szálloda 2009 májusában nyílt meg, az Óvárostól 10 perces autóútra fekszik. A 890 négyzetméteres konferenciaterem a földszinten található és 1000 fős kapacitású. Négy részre szekcionálható, előtérrel és terasszal is rendelkezik. Az első emeleten további hét terem található, amelyek összkapacitása 55 fő. A Langusto tengeri különlegességeket kínáló étterem 140 fős, míg a sötét faburkolattal kialakított, bensőséges hangulatot árasztó Nocturno bárban 150 vendég fér el. Működik itt még egy spa részleg és egy szintén tengeri panorámát kináló gyönyörű fedett úszómedence is.

Kapcsolat: Iva Dulcica 34., tel.: +385 20 448266, fax: +385 20 449 600,
reservations-dubrovnik@valamar.com, www.valamar.com/valamar-lacroma-resort

Excelsior Hotel & Spa

Az Adriatic Luxury Hotels lánc ékköve, a 158 szobás Exclesior a tengerparton áll, ötperces sétára az Óvárostól. A ház eredetileg 1913-ban épült, majd 1963-ban kibővült egy modern épületrésszel. A szálloda 2007-2008 során teljesen megújult, a berendezés és a tágas szobák kialakításában ötvözték a klasszikus és modern stílust. A rendezvényhelyszínek közül a Lavandula terem a legnagyobb, amely színházszerű elrendezésben 450 fős kapacitású és három kisebb helyiségre szekcionálható. A 150 férőhelyes Laurea terem két részre osztható, és 230 négyzetméteres kiállítási térrel is rendelkezik.

További lehetőségeket kínál a földszinti Piano bár terasza, amely jelenleg 150 fő fogadására alkalmas, igaz ugyan, a tervekben ennek a kapacitásnak további, 250 fősre való bővítése szerepel. Kétszáz személy leültetésére alkalmas a Salin étterem, amelynek hatalmas kristálycsillárral díszített különterme további 40 fő számára biztosít különleges rendezvényhelyszínt. Speciális rendezvényekhez ajánlják a 210 fős Palm Terrace-t, amely gálavacsorákhoz lehet idális.

Kapcsolat: Frana Supila 12., tel.: +385 20 3533535, fax: +385 20 353 555,
info@hotel-excelsior.hr, www.hotel-excelsior.hr

Hotel Bellevue

A Miramare-öbölben egy harminc méteres sziklára épült a szálloda, amely az Óvárostól 15 perces sétára található. Bár a modern üvegfalak elsőre idegenül hathatnak ebben a környezetben, a hotel mégis kellemesen illeszkedik a tengerpart vonalába. Az ötcsillagos, 2006-ban nyílt ház recepciója a legfelső szinten található, a meredek partszakasz által adott lehetőségeknek megfelelően.

A legnagyobb rendezvényteremben 200-an férnek el, igaz, nincs természetes fény, de a megvilágításra ráerősítenek a világos textilek és falak. Különféle találkozókat az étteremben és a hozzá kapcsolódó Spice bárban is tarthatunk, mindkét terem hatalmas, tengerre néző ablakokkal rendelkezik. Közös teraszuk kiváló helyszín lehet egy-egy koktélpartihoz, az ugyancsak itt található TV Lounge-ban pedig informális megbeszélésekre is sor kerülhet. Érdemes leliftezni a privát tengerparti szakasz és strand szintjére, ahol akár 300 fős partikat is meg lehet rendezni.

Kapcsolat: Pera Cingrije 7., tel.: +385 20 330000, fax: +385 20 330 100,
welcome@hotel-bellevue.hr, www.hotel-bellevue.hr

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.