Temesvár a legbefektetőbarátabb város Romániában

A Forbes Románia magazin szerint Temesvár a legbefektetőbarátabb város Romániában; Bukarest a toplistán a második helyet foglalja el, Kolozsvár a harmadik helyen áll.

A gazdasági-pénzügyi magazin elkészítette a legbefektetőbarátabb 40 romániai város toplistáját. A penzcsinalok.ro és a maszol.ro hírportálok által idézett rangsor szerint Temesvár mellett szól, hogy könnyen megközelíthető autópályán, vasúton és repülővel egyaránt, egyetemei magasan képzett munkaerőt biztosítanak, az önkormányzat pedig jelentős adókedvezményt nyújt a beruházóknak. Ez utóbbi szempont miatt került Bukarest elé Temesvár, ugyanis a román főváros vezetése semmilyen kedvezménnyel nem próbál meg a befektetők kedvében járni.

Kolozsvár egyik legújabb és legjobban fejlődő ágazata az informatika, de az irodaépületek, ipari és logisztikai parkok terén is jól áll – derül ki a Forbes toplistájából.

A listán több erdélyi város is jó helyezést ért el. A székelyföldiek közül Marosvásárhelyet a 11. helyre, Csíkszeredát a 35. helyre rangsorolták. Ez utóbbi húzóereje a sör- és ásványvíz-palackozás, tej- és fafeldolgozás. Az ötödik helyezett Nagyvárad egyik vonzó pontja a földrajzi fekvése, főleg a magyarországi exportban gondolkodó ipari egységeknek előnyös a városban tevékenykedniük.

Nagyvárad olyan nagyvárosokat előzött meg, mint a kelet-romániai Jászvásár (Iasi), illetve a Fekete-tenger parti Konstanca. Arad a hetedik helyezést érte el, Nagyszeben a 10., Brassó – autópálya és reptér hiányában – csak a 12. helyen végzett.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.