Szálloda épül Hernádvécsén

A történelmi Vécsey család 1790-ben épült, neobarokk, műemléki védelem alatt álló kastélya köré formálódó épületkomplexum hamarosan megújulva, négycsillagos szállodaként fogadja majd a vendégeket Hernádvécsén.
A 3 hektár kastélykertet a beruházó további 6 hektár kapcsolódó területtel egészítette ki, így egészében 9 hektár szolgálja az 55 szobás négycsillagos szálloda leendő vendégeinek tartalmas időtöltését.

hernadvecse.jpgA történelmi Vécsey család 1790-ben épült, neobarokk, műemléki védelem alatt álló kastélya köré formálódó épületkomplexum hamarosan megújulva, négycsillagos szállodaként fogadja majd a vendégeket Hernádvécsén.
A 3 hektár kastélykertet a beruházó további 6 hektár kapcsolódó területtel egészítette ki, így egészében 9 hektár szolgálja az 55 szobás négycsillagos szálloda leendő vendégeinek tartalmas időtöltését.
Az ősfás parkban kialakított tó csónakázási lehetőséget is kínál, teniszpálya, kerékpár és kalandpálya, istálló és lovaglási lehetőség, állatsimogató és kilátó, és még sok egyéb, kulturális értéküket hordozó lehetőség nyújtanak az egészségturizmus irányába is mutató szolgáltatásokat, aktív rekreációt.
Külső és belső medence, valamint wellness létesítmények gazdagítják és teszik színessé a szolgáltatások körét. A szálloda két nagy konferenciateremmel, bálteremmel, kiállítótérrel, 120 fős étteremmel, grillterasszal, vadászpoharazóval, borospincével, színpadokkal, mozival is rendelkezik majd, illetve különleges, egyedülálló, a településhez kötődő attrakciókkal.
Hernádvécse az aggteleki régióban a Miskolc-Kassa útvonalon, előbbitől 50, utóbbitól 30 km-re, azok elérhető közelségében található. A táj, a Cserehát, az ország kevésbé ismert, érdekes, flórájában, faunájában, felszíni formálódásában gazdag tájegység.
Karnyújtásnyira találhatók innen olyan turisztikailag vonzó attrakciók, mint Boldogkőváralja, Regéc és Füzér várai, Vizsoly, a festői Hernád, a Hollóházi Porcelánmanufaktúra és felszíni ásványkincséről híres Telkibánya a Zemplénben, maga a hegyvonulat és egyéb nevezetességei.
A 2007-ben kezdődött sajáterős revitalizálás, felújítás 2009 őszével kezdődően, a közel 1,3 milliárdos, még megvalósítandó, hátralévő beruházásra, 440 mFt-ot meghaladó, EU-s pályázati alapból jutatott, pályázati támogatást kapott, mely összeg folyósítása ez év júliusától meg is indult.
A szálloda beruházója a debreceni INVET HOLDING Kft., a szálloda nyitását 2014. március 15-re tervezik.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.