Sisi élete a bécsi panoptikumban

Február 5-től látható az Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról, Sisiről szóló részleg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban, amely születése 180. évfordulója alkalmából készült.

A bécsi Práter területén lévő panoptikum Sisi egy napját mutatja be, egyebek mellett illatokkal, ízekkel, tapintható élményekkel és 3D-animációkkal. A tárlat a múzeum 2011-es megnyitása óta a legnagyobb önálló installáció.

A tárlaton a Sisi korára legjellemzőbb hétféle illat érezhető, többek között a kávéházaké és a bécsi utcáké. Hologramos technikával szépítkező szokásait, és az udvari ceremóniák rendjét mutatják be. Mintegy 100 darab tortautánzatot pedig négy hónapon át készített egy walesi művész. A csaknem egy éven át tervezett tárlat koncepcióját az angol Adventurous Creative Agency ügynökség csapata valósította meg.

Arabella Kruschinski, a panoptikum igazgatója szerint a mintegy 90 négyzetméteres kiállítóhelyiségben nemcsak a romantikus uralkodónőt, hanem az eddig ismeretlen melankolikus Sisit is bemutatják. Úgy vélte, hogy a királynén kívül alig van olyan női történelmi személyiség, aki körül ennyire sok mítosz kering.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.