Sárkányünnep Bódvalenkén július első hétvégéjén

Bódvalenke, a Freskófalu idén negyedik alkalommal rendezi meg a Sárkányünnepet, a cigány kultúra és művészet hagyományos fesztiválját. Ezúttal azonban a kulturális kavalkád mellett újdonságokra is számíthatnak a fesztiválra látogatók: helyiek vezetésével megismerhetik a környék vadregényes vidékét.

Bódvalenke, a Freskófalu idén negyedik alkalommal rendezi meg a Sárkányünnepet, a cigány kultúra és művészet immár hagyományos fesztiválját. Ezúttal azonban a már megszokott kulturális kavalkád mellet újdonságokra is számíthatnak a fesztiválra látogatók: helyiek vezetésével megismerhetik a környék vadregényes vidékeit is.

Pénteken, július 5-én Frankie Lato és az Eastwing, valamint a RumbAroma fergetegesnek ígérkező koncertjével indul a Sárkányünnep.

Szombaton délelőtt kirándulásokat, kalandtúrákat szerveznek a Bódvalenkét körülölelő, páratlan növény-és állatvilággal gazdag lápra, az esztramosi bányajáratokba és a Rákóczi-barlangba.

A szombat délután Stefanóé, ám lesz közben táncház, harcművészeti bemutató, filmvetítések, mesesarok és költészet, sárkányeregetés, és persze tárlatvezetések. Ezúttal sem maradhat el a képek előtti improvizáció; az Albert Hall ismét izgalmas meglepetéssel várja a látogatókat.

A korábbi évekhez hűen ismét Sárkányvágta vezeti fel az esti koncertet: a Romengo, az Etnorom, és a Karaván Família koncertje egy közös örömzenélésben teljesedik ki. Balogh Zsolt vezetésével nemcsak fergeteges cigány táncelőadásoknak lehetünk részesei, hanem rögtön ki is próbálhatjuk azokat.

A vasárnap zenés reggelivel kezdődik, és a Dorco meg a Fekete Gyémántok jóvoltából – immár a falu közepén – örömzenéléssel folytatódik, amíg ki-ki búcsút nem int Bódvalenkének.  A kulturális programok mellett civil kerekasztal is lesz, ahol a résztvevő szervezetek képviselői olyan aktuális társadalmi és szociális kérdéseket tárgyalnak majd mint hogy a szociális vállalkozások vagy a közmunka jelenti-e a kiutat a mélyszegénységből.

Szálláslehetőség: sátorhelyek a faluban, illetve a környékbeli vendégházakban.

Jelentkezés, információ: www.bodvalenke.eu; info@bodvalenke.eu; Tel: 06-48/450-155

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.