Róma a legnépszerűbb

A mediterrán utakat kedveljük a legjobban, de egyre többször vállalkozunk egzotikusabb utazásokra is – derült ki a Wizz Tours éves összegzéséből, amely az online utazásszervezőnél 2016-ban végzett foglalásokat tekinti át.

A dobogó első három helyén Róma, Málta és Barcelona áll, utóbbi a terrorveszély miatt a kínálatból törölt Isztambult váltotta a harmadik helyen. A lista negyedik-ötödik helyén egzotikus úticélok végeztek: Dubaj és Tenerife.

A tízes lista második felét Lisszabon vezeti. A mediterrán szigetek közül Kréta és Korfu iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az elmúlt évekhez képest, ezzel csatlakoztak a legkedveltebb szezonális Földközi-tengeri nyaralócélpontokhoz. A tízes listát Nápoly és Milánó zárja, így Észak- és Dél-Olaszország is képviselteti magát az élbolyban.

Legdrágább-legolcsóbb

A legdrágább 2016-ban foglalt út a Wizz Toursnál egy 8200 eurós dubaji repülőjegy és hotel csomag volt, míg a legolcsóbban Varsóba lehetett eljutni, ahol egy utazó 25 euróból le tudta foglalni oda-vissza szóló repülőjegyét és szállását. Az átlagos utazás hossza 5 éjszaka volt, melyért a repülőjeggyel együtt fejenként átlagosan 300 eurót fizettek tavaly. A foglalások 42%-a három csillagos, míg 30%-a négy csillagos szállásra szólt.

Magyarországra a legtöbb vendég Svédországból, Izraelből, Olaszországból, az Egyesült Királyságból és Hollandiából érkezett a Wizz Tours-szal, átlagosan 310 eurós fejenkénti csomagáron közel 4 éjszakát töltve nálunk.

Top 10 desztináció a Wizz Tours-nál Magyarországról:

1.    Róma

2.    Málta

3.    Barcelona

4.    Dubaj

5.    Tenerife

6.    Lisszabon

7.    Kréta

8.    Korfu

9.    Nápoly

10. Milánó

 

Top 10 célország a Wizz Tours-nál Magyarországról:

1.    Olaszország

2.    Spanyolország

3.    Görögország

4.    Málta

5.    Portugália

6.    Egyesült Arab Emirátusok

7.    Bulgária

8.    Ciprus

9.    Egyesült Királyság

10. Franciaország

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.