Rekordszámú konferencia Prágában

A Cseh Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 4426 konferenciát tartottak prágai szálláshelyeken, ami 5,7 százalékos növekedést jelent 2015-ös képest és a legmagasabb érték 2006 óta. A tavalyi rendezvények összesen 541 412 főt vonzottak a városba.

A Cseh Statisztikai Hivatal a kimutatáshoz kizárólag a legalább 50 fős, szálláshelyeken tartott rendezvényeket vette figyelembe. A statisztika szerint a rendezvényszervezők főként a három- és négycsillagos szállodákat részesítették előnyben.

A Prágai Kongresszusi Iroda adatai szerint 2528 olyan konferencia volt, melyen 50 főnél kevesebb vett részt, ezeknek 85 százalékát tartották szállodákban. A rendezvényekre látogatók fele külföldről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, Németországból, az USA-ból, Olaszországból és Belgiumból. Témájukat tekintve a gyógyszerészet vezeti a listát, melyet az ipar, az informatika és a telekommunikáció követ.

Míg 2015-ben a konferenciák átlagosan 1,99 naposak voltak Prágában, ez 2016-ra 2,22-re emelkedett. Megduplázódott emellett a több mint 6 napig tartó rendezvények száma. Roman Muška, a Prágai Kongresszusi Iroda vezérigazgatója szerint ez a pozitív növekedés már hosszabb ideje megfigyelhető, és reményeik szerint az elkövetkezendő években tovább folytatódik.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.