Pravoszláv karácsonyi programok Hévízen

A növekvő orosz turizmus felé nyitva, és egyben a hazai közönségnek is új programokat kínálva rendeznek első alkalommal pravoszláv karácsonyi rendezvényeket január elején Hévízen.
A növekvő orosz turizmus felé nyitva, és egyben a hazai közönségnek is új programokat kínálva rendeznek első alkalommal pravoszláv karácsonyi rendezvényeket január elején Hévízen.


A január 1-jén induló programsorozat keretében magyar néptáncegyüttesek, komolyzenei és operettkoncertek is szerepelnek a hévízi műjégpálya melletti színpadon fellépők sorában. A hét utolsó napjain pedig orosz hétvégét rendeznek a Muzeális Gyűjtemény és a Fontana Mozi közös épületében. Ez utóbbi helyszínen orosz filmeket vetítenek, gasztronómiai programokat rendeznek, de lesz orosz táncbemutató, humoros nyelvóra, irodalmi előadás és több kiállítás is. Látható lesz a szentpétervári Repin Képzőművészeti Egyetem szobrászati tárlata, Tarasz Tabaka absztrakt kamarakiállítása, de balalajkakoncert is színesíti a programokat.
 Az új kezdeményezésű programsorozatba illeszkedik az idén már harmadszor sorra kerülő pravoszláv éjféli mise. A Szentlélek római katolikus templomban január 6-án éjjel tartják az orosz nyelvű ortodox istentiszteletet.
Halász Gábor, a pravoszláv hetet szervező Gróf I. Festetics György Művelődési Központ igazgatója az MTI-nek elmondta: az utóbbi egy évben megújított programok bebizonyították, hogy nemcsak szállást és étkezést, de színvonalas kulturális tartalmat is kell kínálni a Hévízen pihenőknek. Jövőre már nemzetközi kulturális rendezvényeket is szerveznek, ennek első állomása az orosz programsorozat.
Az igazgató hozzátette: a teljesen ingyenes programokkal nemcsak az orosz vendégek felé gyakorolnak gesztust, de színesíteni akarják a fürdőváros kulturális életét is. Olyan rendezvényeket szerveznek, amelyek a magyar kultúrát is bemutatják az ide érkező külföldi vendégeknek, a hazaiak pedig képet kaphatnak a távolabbi országok kultúrájából.(MTI)

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.