Örményországba ne most

A tömegmegmozdulások, az útlezárások és a forgalomkorlátozások kockázatossá teszik a beutazást és az országon belüli mozgást Örményországban – figyelmeztet a Külügyminisztérium.

Alábbiakban közöljük a Külügyminisztérium tanácsát:

„Felhívjuk az Örményország iránt érdeklődő utazók figyelmét, hogy a jelenlegi politikai és biztonsági környezetre figyelemmel az országba történő beutazást további tájékoztatásig, ha lehet, halasszák el. Az országos szinten zajló tömegmegmozdulások, útlezárások és forgalomkorlátozások kockázatossá teszik a beutazást és az országon belüli mozgást. Az események kiemelt helyszínének számító Jereván jelentős területein tüntetések miatt időszakosan korlátozott lehet a gépjárművek mozgása, illetve nemzetközi repülőtérre vezető útvonalak gépjárművel csak időszakosan használhatóak.”

Örményország
Jereván, Örményország fővárosa az Araráttal a háttérben. Fotó: Wikimedia Commons

Örmény ellenzéki tüntetők május 1-jén lezártak néhány Jerevánba bevezető utat, és több kereszteződést az örmény fővárosban, továbbá a repülőtér felé vezető utakat is, miután előző nap a parlament rendkívüli ülésén nem választotta meg miniszterelnökké az ellenzék vezéralakját, Nikol Pasinjánt – számolt be az MTI.

Tüntetések, útlezárások

A tüntetések május 2-án már 14. napja tartanak. Az 1in.am internetes portál április 30-i tájékoztatása szerint az örmény főváros repülőterére vezető néhány úton hosszú sorok alakultak ki.

Egyes autósok a közlekedési szabályokat áthágva igyekeztek megkerülni a tüntetők útlezárásait. A repülőtéri út blokádja miatt a Zvartnoc repülőtérre igyekvő embereknek néhány száz métert gyalog kell megtenniük.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a légikikötő dolgozói közül mintegy kéttucatnyian csatlakoztak a tüntetőkhöz – írta az index.hu.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.