Óriási fejlesztések a Nordica Síarénában

Idén nyolcvan fejlesztést valósít meg Eplény, amelyeknek köszönhetően a Nordica Síaréna teljesen megújul. Az egyes csákányos felvonó tetejétől az egyes pályáig 185 méter hosszúságban és 60 méter szélességben alakítják ki az 1/b pályát, amely már a második új sípálya idén Eplényben.

nordica.jpgIdén nyolcvan fejlesztést valósít meg Eplény, amelyeknek köszönhetően a Nordica Síaréna teljesen megújul. Az egyes csákányos felvonó tetejétől az egyes pályáig 185 méter hosszúságban és 60 méter szélességben alakítják ki az 1/b pályát, amely már a második új sípálya idén Eplényben.

A malom-völgyi fóliázott víztározó tó medrének kitakarításával és a tó bővítésével a hóágyús víz tárolására szolgáló űrtartalom 6 000 köbméterrel megnövekedett, így a teljes kapacitás most 23 000 köbméter. A szintén kibővített ülepítő tó és a fóliázott víztározó közötti patakrész alját is kifóliázták, a későbbi eliszapolódás megelőzése miatt. Annak érdekében, hogy a megnövekedett tartalékvíz mennyiség eljusson a hegytetőre a szivattyú rendszer teljesítményét 75%-al megnövelték, pedig eddig sem volt alacsony.
Holle Anyó udvara 150 fő befogadására képes bútorzattal lesz gazdagabb és esténként kivilágítást is kap. Akik magasabbra vágynak, azok felmehetnek a Nordica Síaréna 60 négyzetméteres Port.hu Napfény Teraszára, amelyet a tároló-konténer tetején alakítottak ki, étel és ital kiszolgálással. Holle Anyó étterme sem mentesült a fejlesztések alól, mert az új és régi étteremrész teljes bútorzatát kicserélik.
A síelni tanulók kedvében járva az oktató pálya vadonatúj elemekkel bővül. Aki a tanulópályát már kinőtte, annak nem kell félni a csákányos felvonóktól sem, mivel a ki és beszálló részeknél jelentős földmunkát végeztek a gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb használat érdekében.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.