Nyitnak a balatoni kempingek

Áprilisban nyitnak a balatoni kempingek. A megnövekedett érdeklődés ellenére az érintettek már az előző évi vendégforgalom megismétlődésével is elégedettek lennének.

A Balatonnál 17 tagú kempingláncot mûködtetõ Balatontourist Zrt. áprilisban nyíló egységeiben több mint 10 százalékkal nõtt az elõfoglalások száma a tavalyi adatokhoz képest – tájékoztatta Polgár Tibor, a SCD Csoport érdekeltségébe tartozó cég vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön. Polgár Tibor a javuló elõfoglalások ellenére elégedett lenne a tavalyi vendégforgalom megismétlésével.

 

Tavaly a kiemelkedõnek számító 2008-as év után 2-3 százalékos volt a visszaesés. A vezérigazgató szerint csak remélni lehet, hogy az üdülési csekk körüli változások nem okoznak jelentõs visszaesést a Balatontourist kempingjeinek forgalmában, ahol tavaly a vendégek több mint felét kitevõ magyaroknak mintegy 40 százaléka fizetett üdülési csekkel. A kempingek esetében továbbá rendkívül sok múlik az idõjárástól is.

A Balatontourist legnagyobb balatoni kempingjei – a siófoki Aranypart, a balatonfüredi Füred, a balatonakali Strand-Holiday, a szemesi Vadvirág, a keszthelyi Zala, és a vonyarcvashegyi Park – áprilisban nyitja kapuit, május végéig pedig a kisebb egységek is megnyílnak.

Polgár Tibor beszámolója szerint az idei elõfoglalások eddigi, több mint 10 százalékos emelkedése elsõsorban a külföldieknek köszönhetõ. A belföldi vendégek jellemzõen a tavaszi turisztikai vásárok után, vagy csak szabadságuk kezdete elõtt egy-két nappal döntenek a nyaralásuk helyszínérõl. A külföldi kempingezõk között, ha csökkenõ számban is, de nagy visszatérõknek számítanak az osztrákok, a németek és a dánok. A korábbi visszaesés után újra emelkedik a hollandok száma, az utóbbi két évben pedig egyre több cseh és lengyel vendég érkezett, ezért ezeken a piacokon a cég erõsítette reklámtevékenységét.

Az elõfoglalók jellemzõen az üdülõházak, mobilházak, és a berendezett lakókocsik, sátrak iránt érdeklõdnek. Az idén nagyobb a kereslet a nagyméretû, vízparti, panorámás területek iránt, a fõszezonra már el is kelt a jobb helyek nagy része. Egyre nagyobb a népszerûsége az eddig kilenc kempingbe telepített úgynevezett mobilházaknak. Az idei szezonra a révfülöpi kempingben 15 új házzal bõvült a kínálat, amelyek többsége 40 négyzetméternyi alapterületû, klimatizált, tágasabb belsõ terekkel és fedett terasszal rendelkezik. A kempingek idei szezonra való felkészítésére, karbantartására és fejlesztésére mintegy 100 millió forintot fordított a társaság.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.