Milánóba érkezett az európai vándorétterem

Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre „felszerelhető” éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.
Áprilisi 19-ig tartózkodik az észak-olasz városban a milánói újságok által „európai vándorbisztrónak” nevezett gasztronómiai és kulturális centrum, amely kocka alakjáról kapta az elnevezését. Utána a The Cube Stockholmba, majd a jövő nyári olimpiai játékok idejére Londonba vándorol tovább.

Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre „felszerelhető” éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.
Áprilisi 19-ig tartózkodik az észak-olasz városban a milánói újságok által „európai vándorbisztrónak” nevezett gasztronómiai és kulturális centrum, amely kocka alakjáról kapta az elnevezését. Utána a The Cube Stockholmba, majd a jövő nyári olimpiai játékok idejére Londonba vándorol tovább.A 240 négyzetméteres, 18 vendég befogadására tervezett, kívül üveg, belül csupa fehér étterem elsősorban a figyelemfelkeltést szolgálja: az „innovatív, egyszerű és tökéletes” anyagokból álló épület akárhol össze- és szétszerelhető. Bármilyen környezetbe beleillik – még a háztetők világába is. Így alkalmi tartózkodási helyétől függően, mindig más és egyedülálló élményt kínál – nyilatkozta a The Cube-ot megvalósító olasz tervezőiroda.
Az elsőként beengedett újságírók egy részének nem tetszett a századfordulós épületek tetejére „felrakott kocka”, azt viszont elismerték, hogy az étterem lenyűgöző kilátást nyújt.
Az Electrolux, a világ legnagyobb háztartásigép-gyártója szponzorálta étterem azonban nem csak építészeti szempontból számít rendkívülinek. A legmodernebb technológiával felszerelt konyhájában Michelin-csillaggal díjazott szakácsok váltják egymást. Aki ki akarja próbálni a The Cube-ot, fejenként kétszáz euróval számoljon. Helyet foglalni online is lehet.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.