Mérséklődő árcsökkenés Németországban

Kisebb mértékben, de továbbra is csökkentek 2010 első negyedévében a német szállodai árak. Frankfurt továbbra is a legdrágább.

2010 első negyedévében, ha mérsékeltenis, de tovább csökkentek a szállodai árak Németországban. 10 nagyvárosban az év első hónapjában átlag 1,4-8,7 százalékkal kevesebbet kértek szobáikért, mint az előző év azonos időszakában.

 

Továbbra is Frankfurt számít a legdrágább városnak, míg a legkedvezőbb árakat Drezdában találhatják a szállóvendégek. Növekedést szinte kizárólag csak a háromcsillagos hotelek mondhatnak magukénak, míg a legnagyobb árcsökkenést az ötcsillagos kategóriában szenvedték el, városi szinten Münchenben volt a legnagyobb a visszaesés. Európában nem meglepő módon Görögország könyvelheti el a legnagyobb veszteségeket, az athéni szobaárak a válság következtében csaknem 30 százalékot zuhantak, ami mellett szinte eltörpül a moszkvai 18, és az amszterdami 2 százalékos csökkenés. A görög fővárosban jelenleg átlag 60 euró körül mozognak az árak, mellyel Athén olyan hagyományosan kedvező árú városok mögé került, mint Budapest vagy Isztanbul, egyedül Prágát előzi meg.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.