Megújult a párizsi Lido

Négy hónapig tartó felújítás után húsvét hétvégén nyitotta újra kapuit a teljesen megfiatalodott párizsi Lido.

A jövőre 70 éves legendás revükabaré 27. műsorát az a belga Franco Dragone rendezte, akinek nevéhez a világhírű Cirque Du Soleil társulat tíz show-jának és egyebek mellett Céline Dion Las Vegas-i koncertjének megalkotása fűződik.

A Champs Elysées sugárút variétészínháza teljes átalakuláson ment át az elmúlt hónapokban: a 1132 néző befogadására alkalmas 2 ezer négyzetméteres panorámatermet újjávarázsolták, a színpadtechnikát a beépített medencével és jégpályával modernizálták.

A legnagyobb várakozás azonban az új műsort előzte meg, amelyet most először teljes egészében egy külsős szórakoztatóipari vállalatra bízott Nathalie Szabo, a Lido francia elnöke, aki volt magyar férje nevét viseli.

A látványos revü lényege nem változott: erotika és humor keveredik a Fény városát és a szerelmet megidéző zenés-táncos műsorban, amelyben kardnyelő, bohóc és akrobaták is színpadra lépnek. A műfajt azonban jelentősen „leporolta” Dragone vizuális rendezése. „A hagyományt a csillogás és a glamour, az innovációt viszont a modern technológia biztosítja az előadásban” – hangsúlyozta a rendező, aki díszletek helyett – először a kabarék világában – öt LED óriásképernyőre és hat függönyre vetített látványos videók segítségével idézi meg Párizs utcáit és teszi végtelenné a színpadteret.

Újdonság továbbá, hogy nem egy táncosnő, hanem egy énekesnő a műsor főszereplője: Manon Trinquier, a Voice című televíziós tehetség-kutatóverseny tavalyi francia sorozatnának egyik döntőse, akinek Yvan Cassar zeneszerző a swingtől a dzsesszen és költői sanzonokon át a soulig teljes repertoárt írt.

A táncosok toborzási elvei 1946 óta nem változtak: a 32 táncosnő magasságának legalább 175 centiméternek, a 14 táncosénak legalább 183 centiméternek kell lennie. Tízszeres volt a túljelentkezés a szereplőválogatáson, amelyre elsősorban Európából és az Egyesült Államokból érkeztek művészek.

A 25 millió eurós költségvetésű műsort mostantól tízen éven át a hét minden napján, esténként kétszer tekintheti meg a közönség, amely a kétórás műsor alatt évente 300 ezer üveg francia pezsgőt fogyaszt el.

Kép: www.lido.fr

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.