Meglepő szobaárak Rióban

Idén júliusban New York-ban rendkívül magasak a szobaárak, a budapesti szobaárak továbbra is viszonylag alacsony szinten mozognak és szokatlan az árak alakulása júliusban Rio de Janeiro-ban.

Idén júliusban New York-ban rendkívül magasak a szobaárak, a budapesti szobaárak továbbra is viszonylag alacsony szinten mozognak és szokatlan az árak alakulása júliusban Rio de Janeiro-ban.

Azonban számos kelet-európai város kedvező szálláslehetőségeket kínál és világszerte a nagyvárosok többségében növekvő ártendencia figyelhető meg – a www.hotel.info legfrissebb, júliusi statisztikái szerint.

A szállodavendégeknek New York-ban kell a legmélyebbre nyúlniuk a zsebükbe, júniusban és júliusban kb. 194 euróba került egy éjszakai tartózkodás. Ugyan a Big Apple szobaárai ezzel még továbbra is a 2008. évi szint alatt vannak, de már jól érzékelhetően a tavalyi árak fölött. A második helyen London áll, de itt a szállodások már kb. 50 euróval kevesebbet kértek, mint észak-amerikai kollégáik. A legkedvezőbb, 58 eurós szobaárakat Bangkokban találjuk és a kelet-európai nagyvárosok is viszonylag kedvező áron kínálták szálláshelyeiket.

A globális vizsgálatban Rio de Janeiro keltett nagy feltűnést: átlagosan 143 euró éjszakánkénti ára ugyan elmarad a világ más nagyvárosaitól, de tavalyhoz képest 40 %-os emelkedést produkált, ami elemzők szerint a júliusban rendezett nagyszámú konferenciának köszönhető.

 

Összességében tekintve azt lehet mondani, hogy világszerte a nagyvárosokban az árak „stabilizálódnak”, így 6 százalékkal haladják meg 2009 júliusát. Ezzel szemben Budapesten továbbra is viszonylag alacsonyon szinten mozognak az árak, a magyar főváros szállodái közel nyolc százalékos mínusszal zártak a tavalyi mutatókkal szemben. Koppenhágában és Moszkvába sem érvényesül még a stabilizálódás, az Oroszországi Föderáció fővárosában még nagyobbak a százalékos különbségek.

A teljes lista megtekinthető itt: http://www.hotel.info/Press.aspx?mode=article&lng=HU&item=770

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.