Még mindig Párizs a legvonzóbb

Továbbra is Párizs a világ elsőszámú célpontja: a Fények városát tavaly 32,3 millióan keresték fel, és a nehéz gazdasági helyzet ellenére 2013 az egyik legjobb évet jelentette a turisták szempontjából.

Külföldről mintegy 15,5 millióan érkeztek tavaly Párizsba, ami 8,2 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest. Az adat azért is kivételes, mert tíz éve nem érkezett ennyi külföldi turista a francia fővárosba. Az élen a szomszédos britek járnak, közülük tavaly 2,1 millióan vették igénybe a párizsi szállásokat. Az ázsiai utazók közül tavaly először a kínaiak kerültek az élre 881 ezer turistával, ami egy év alatt 52,6 százalékos növekedést jelent, s így a japánok a második helyre szorultak.

A nemzetek sorában a toplistán a Párizsba látogatók közül a britek után az amerikaik, a németek és az olaszok következnek, a kínaiak az összesítésben az ötödik helyen állnak. A Közel-Keletről érkezett utazók száma is jelentősen, 20,7 százalékkal nőtt tavaly az az előző évhez képest.

Ezzel szemben a belföldi turizmus visszaesését nagyon jelentősen megérezte Párizs. Vidékről 7,5 százalékkal kevesebb francia látogatott tavaly a fővárosba, mint 2012-ben. A párizsi turisztikai szakértők 69 százaléka egyébként 2014-ben a középtávú javulás beindulását várja a tanulmány szerint.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.