Málta a legnépszerűbb nyári úti cél

Az előző évhez képest nem történt változás a legnépszerűbb tengerparti úti célok listájának élén. A repjegy.hu jegyeladásai alapján összeállított rangsor szerint idén is Máltára vettek legtöbben repülőjegyet, míg a tízes lista további helyein jelentős átrendeződés történt.

A repjegy.hu top 10-es listájára minden évben a legnépszerűbb nyaralóhelyek kerülnek fel, míg kimaradnak azok a városok, amelyek tengerparttal is rendelkeznek ugyan, de alapvetően inkább városnézés céljából látogatnak oda nagy számban. Ilyen város például Barcelona vagy Nápoly.

A listán a sorrendet az utazási irodák által szervezett charterjáratok sem befolyásolják, kizárólag az egyéni utas foglalások alapján dől el, mely célpont milyen helyezést ér el az adott évben.

Idén az alábbiak szerint alakult a sorrend (zárójelben a tavalyi helyezés látható)

1.   Málta (1.)

2.   Korfu (7.)

3.   Palma De Mallorca (10.)

4.   Gran Canaria (2.)

5.   Nizza (17.)

6.   Tenerife (6.)

7.   Larnaca / Ciprus (8.)

8.   Funchal / Madeira (3.)

9.   Heraklion / Kréta (11.)

10. Catania / Szicília (4.)

Málta népszerűsége töretlen idén is, míg a tavalyi második helyezett Gran Canaria a negyedik helyre csúszott vissza, a negyedik helyről pedig 10. lett a szicíliai Catania. Ismét nagyon népszerű Korfu, Palma de Mallorca, Nizza, ezek a városok 5,7 és 12 helyet ugrottak előre.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.