Lufthansa: új járat Panamába

A Lufthansa március 3-tól egész évben rendszeresen repül Frankfurt és Panama City között. Az LH 484 számú járat helyi idő szerint 10 óra 15 perckor szállt fel Frankfurtban és helyi idő szerint délután 16 óra 40 perckor szállt le az Aeropuerto Internacional de Tocumen repülőtéren.

A visszafelé induló LH 485 számú járat március 2-án este 18:45 perckor szállt fel, és március 3-án helyi idő szerint délelőtt 11 óra 35 perckor landolt Frankfurtban. A Lufthansa egész évben, heti öt alkalommal üzemelteti járatait az új útvonalon.

A Costa Rica és Kolumbia között fekvő Panama gazdaságát dinamikus és egyre gyorsuló növekedés jellemezte az utóbbi években. A világhírű Panama-csatorna mellett a kiterjedt bankszektor, a kedvező földrajzi fekvés és a fejlett infrastruktúra is számos üzletembert és turistát csábít a közép-amerikai országba. Az érintetlen tengerpartok, a nemzeti parkok esőerdői, mangrove-ligetei és az egyedülálló vízi élővilág felejthetetlen élményt ígérnek az ide érkezőknek.

Panama ideális kiindulópont a közép-amerikai országok és a Karib-tengeri szigetvilág felfedezésére, amihez számos kedvező továbbutazási lehetőséget kínál a Lufthansa és Közép-Amerika vezető légitársasága, a Panama City-i székhelyű Copa Airlines frissen megkötött kétoldalú közös járatüzemeltetési (codeshare) megállapodása. Az új megállapodás értelmében a Lufthansa utasai sok esetben a Lufthansa járatszáma alatt foglalva utazhatnak tovább a Star Alliance partner légitársaságai közé tartozó Copa Airlines gépeivel 73 célállomás felé Ecuadorba, Venezuelába, Peruba és Costa Ricába. Cserébe a Copa Airlines utasai is igénybe vehetik a Lufthansa Csoport globális hálózatát.

Mivel mindkét partner a Star Alliance tagja, utasaik mindkét légitársaság járatain gyűjthetik és beválthatják a törzsutas-kilométereket a ConnectMiles és a Miles & More programban. Az új partnerkapcsolat további előnye, hogy a Lufthansa utasai már induláskor a Copa Airlines célállomására kezeltethetik a poggyászukat, az indulási repülőtéren felvehetik az összes beszállókártyát, és használhatják Panama City repülőtéri váróját.

Bár Panama City újonnan csatlakozott a Lufthansa útvonalhálózatához, a Lufthansa Csoport már nem idegen itt. Az LSG Sky Chefs 2014 márciusában új fedélzeti ellátó központot nyitott az Aeropuerto Internacional de Tocumen repülőtéren az 1963 óta működő korábbi létesítmény kiváltására. A fejlesztés része annak a repülőtér-bővítési programnak, ami az utóbbi évek jelentős utasszám-növekedése nyomán indult el Panama City-ben. A létesítmény jelenleg 500 főt foglalkoztat és átlagosan 27 ezer adag ételt állít elő naponta, mintegy 200 járat utasai számára.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.