Lufthansa járatok indulnak a tokiói Haneda Repülőtérre

Az ázsiai szigetországba kínált szolgáltatásait bővítve a Lufthansa a jövőben a Haneda Repülőtérre is indít járatokat. Japán legnagyobb repülőtere Tokiótól délre, a városközponttól alig 14 kilométerre található, az ide érkezők monoraillel 15 perc alatt eljuthatnak Tokió belvárosába.

A városközpont közelsége különösen vonzóvá teszi a repülőteret az üzleti célból utazók és a Tokióba látogató turisták körében, ráadásul a Haneda kiváló csatlakozási lehetőséget nyújt az ANA partnerlégitársaság által üzemeltetett japán belföldi járatokhoz. A Lufthansa utasai a jövőben több mint 40 japán úti cél csatlakozó járatait vehetik igénybe, a legfontosabb csatlakozások Lufthansa járatszámhoz rendelt codeshare szolgáltatásként is foglalhatók.

A Haneda városi repülőtér korábban főleg japán légitársaságok járatait fogadta, de miután a japán hatóságok úgy döntöttek, a repteret a nemzetközi járatok előtt is megnyitják, a Lufthansa az ANA-val, a legnagyobb japán légitársasággal folytatott szoros együttműködésének köszönhetően szerzett jogosultságot arra, hogy Japán legforgalmasabb repülőterére és egyben az ANA csomópontjára repüljön.

2014. március 30-tól a Lufthansa naponta indít járatokat a tokiói Haneda Repülőtérre Frankfurtból és Münchenből. Korábbi út célját, a tokiói Narita Repülőteret is kiszolgálja, ami 2014. március 30-tól Oszakán keresztül lesz elérhető Frankfurtból.

A Lufthansával párhuzamosan a 2014-es nyári menetrend kezdetére az ANA is átrendezi és kibővíti Japán és Németország közötti csatlakozásait. A japán légitársaság a jövőben napi két járatot indít Frankfurtba a tokiói Haneda Repülőtérről (eddig napi egy-egy járat szerepelt az ANA menetrendjében Naritából és Hanedából Frankfurtba). A jövőben az ANA müncheni járata is a Haneda Repülőtérről indul.

2014. március 30-tól újdonságot jelentenek az ANA menetrendjében a tokiói Narita Repülőtérről Düsseldorfba indított járatok. Ezt az útvonalat egy Boeing 788 szolgálja majd ki. A rendszeres járat összekapcsolja az anyaországgal a Németországban élő jelentős létszámú japán közösséget.

A Lufthansa Csoport és az ANA 2012 áprilisa óta működik együtt stratégiai szintű vegyesvállalati keretek között. A jövőben a légitársaságok Németország és Japán között repülő utasai napi nyolc csatlakozás közül választhatnak. Ráadásul Tokióból Bécsbe és Zürichbe is rendszeresen indulnak járatok, amelyek mindegyikére váltható jegy a Lufthansa, az Austrian Airlines, a SWISS és az ANA légitársaságoknál.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.