Kulturális élményvonat Kassára

Az idén 20 éves MÁV Nosztalgia Kft. a vasúti élmény-és nosztalgiautazások hazai specialistájaként 2013-ben is hangulatos külföldi utazásokat kínál. Az egy napos külföldi utazások közül kiemelkedik a 2013. április 20-án, szombaton az idei Európa Kulturális Fővárosába, Kassára induló „Mária Expressz”.

2013-ban Kassára figyel Európa. A MÁV Nosztalgia Kft. Élményvonata tartalmas kulturális programkínálatával szeretne csatlakozni a Kassán zajtó színes programsorozathoz. A Márai Expresszel utazók számára kínált kulturális programok közül kiemelkedik a megújult kassai magyar színház, a Thália, Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek színházi előadása, mely a Márai Expressz vendégei részére látogatható. Az előadás 14 órakor kezdődik, időtartama 2 óra. Az előadásra szóló részvételi díj 2.390 HUF/fő , mely tartalmazza a belépőjegyet az előadásra – a helyeket az érkezés sorrendjében foglalhatják el a vendégek- teremnyitás 13:30-kor.

Márai Emlékszoba megtekintése – Időtartam: 1,5 óra (A túra közvetlenül a Kassára érkezés után kezdődik.) Részvételi díj (Magyar nyelvű idegenvezetés + belépő a Márai emlékszobába): 1.990 HUF/fő Részvételi díj ebéddel (kétfogásos ebéd kávéval és ásványvízzel, belvárosi étteremben): 4.190 HUF/fő,

Kassa legszebb ékkövei – építészeti gyöngyszemek – Időtartam: 1,5 óra (A túra közvetlenül a Kassai érkezés után kezdődik) Részvételi díj (Magyar Nyelvű Idegenvezetés + belépő a Rákóczi Kriptába): 1.990 HUF/fő Részvételi díj ebéddel (kétfogásos ebéd kávéval és ásványvízzel, belvárosi étteremben): 4.190 HUF/fő,

A „Márai Expressz” a Budapest Nyugati pályaudvarról 6.05-kor indul és 10.10-kor érkezik Kassára, 17.00-kor indul Kassáról, és 21.38-kor érkezik vissza a Budapest Nyugati pályaudvarra. Az élményvonatos utazás alatt vissza útban az Orfeum zene kocsiban zenés-táncos mulatságban lehet részük az oda betérőknek. A „Márai Expresszen” étkezőkocsi is közlekedik, ahol finom falatok és szolid árak várják a reggelizni és vacsorázni vágyókat.

Az Élményvonaton először alkalmi tánciskola és utazó kiállítás várja az érdeklődőket. „Szombati láz – gördülő tánciskola” az Everydance Stúdió táncosai részvételével, Szaka Kriszta tánctanár vezetésével. Szombat délelőtt a Kassa felé tartó útban „tánciskola”, a hazafelé tartó útban, az esti órákban mini-táncversenyt rendeznek latin amerikai táncokból értékes nyereményekért az Élményvonat Orfeum kocsijában, ami egy különleges „Utazó kiállítás”-nak is helyet ad, ahol Tamási Gábor fotóművész vasúti témájú képei tekinthetők meg.

A Mária Expressre szóló részvételi díj (felnőtt: 7.990 Ft/fő, gyermek 4-14 éves korig: 5.490 Ft) magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasainak kényelmét az utazás és a programok teljes időtartama alatt, az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlő falatkával várják vendégeiket, akik a visszaúton, a 13+1 totóban 2013-évi élményvonatos utazást és további ajándékokat nyerhetnek.

A fokozódó érdeklődésre való tekintettel a MÁV Nosztalgia kéri az utazó nagyközönséget, hogy a Márai Expresszre és a csatlakozó programokra szóló részvételi jegyeiket elővételben váltsák meg. Bővebb információ: www.mavnosztalgia.hu .

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.