Különleges programok a Celebrity Cruises-tól

A vendégek igényeinek figyelembe vételével a Celebrity Cruises részben módosította 2012-es európai programját, és egy sor új és különleges hajóutat kínál a bor szerelmeseinek és mindazoknak, akik egyszerűen kedvelik Európa vezető bortermelő régióit, azok természeti szépségét és kultúráját.
celebrity1.jpgA vendégek igényeinek figyelembe vételével a Celebrity Cruises részben módosította 2012-es európai programját, és egy sor új és különleges hajóutat kínál a bor szerelmeseinek és mindazoknak, akik egyszerűen kedvelik Európa vezető bortermelő régióit, azok természeti szépségét és kultúráját.

Azzal, hogy 11 óceánjárójából (beleértve a 2012-ben debütáló Celebrity Reflectiont is) 6 Európában hajózik a jövő évben, 2012-ben a Celebrity büszkélkedhet majd a legfiatalabb flottával a térségben. Ám mivel a hajótársaság máris nagyon gazdag európai útvonalkínálata most 7 kivételes borhajóúttal is bővül, vezető szerephez jut a gasztronómia terén is. 
Az Isztambulból induló, Görög- és Törökországgal kombinált európai borhajóutak „házigazdája” a Celebrity Constellation lesz, amely az elmúlt esztendőben esett át egy 40 millió USA-dolláros “solsticizáló” felújításon („solsticizálni” annyit tesz: a Solstice osztályú hajók színvonalára emelni). A borhajóutak az őszi szüreti időszakban, 2012. szeptember 7. és november 18. között indulnak majd az angliai Southamptonból, és már foglalhatóak.
A hajós bortúrákat úgy tervezte meg a hajótársaság, hogy sok élményt és tapasztalatot nyújtsanak az utasoknak Európa klasszikus bortermelő országaiban, azaz Franciaországban, Spanyolországban és Portugáliában. Ezért a programba többnapos kikötéseket is beillesztett: 2 napig tartózkodik majd az óceánjáró pl. a franciaországi Le Havre (Párizs/Normandia) és Le Verdon (Bordeaux), valamint a spanyolországi Bilbao kikötőjében, hogy mindenkinek legyen ideje elkortyolni egy pohár pezsgőt a fények városában, megízlelni a testes bordóit azon a vidéken, amelyik épp e nedűről kapta a nevét, és hosszasan élvezni a finom Rioja borokat. Lesznek parti kirándulások, és lehetőség nyílik majd arra is, hogy a vendégek a szüreti munkákban részt vegyenek, vagy borkóstolás céljából ellátogassanak a  régiók leghíresebb borászataiba; a borászat iránt mélyebben érdeklődők pedig egy igazi ínyenceknek való pincelátogatás keretében abba is betekintést nyerhetnek, hogyan elegyítik és érlelik a portóit. 
A Celebrity Constellation fedélzetén kínált, részben a helyi borászatokkal közösen kialakított programok ugyancsak ízelítőt nyújtanak az érintett régiók színeiből, ízeiből: lesz Rioja-kóstolás, pezsgős reggeli, bordói-kóstolás neves kastélyokból származó borkínálatból, vacsora borpárosítással, különleges rendezvény a speciális boradagolóval felszerelt Cellar Masters bárban. A Celebrity népszerű italcsomagjainak sora pedig kiegészül egy új, szezonális borcsomaggal, amely a régió specialitásaiból kínál válogatást.  

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.