Kuba felé nyit az Air France

2016. március végétől május közepéig a francia légitársaság heti 10 járatot üzemeltet majd a francia főváros és Havanna között, június közepétől augusztus végéig pedig 9 frekvenciát kínál majd utasainak.

A teljes szezonban napi egy menetrend szerinti járat indul majd Kuba fővárosába.

Az Air France 17 éve van jelen Kubában, ezzel  támogatva a sziget turisztikai fejlődését. A légitársaság vezető pozíciót tölt be Havanna és Európa között télen heti 11 járattal, és heti 10 járattal a 2016-os nyári szezonban.

Emellett az Air France és a Cubana de Aviación kódmegosztásos megállapodásának köszönhetően a kubai nemzeti légitársaság 30 európai és karibi célállomásra repül a francia légitársaság hálózatán keresztül. Ehhez hasonlóan az AirFrance utasai is könnyedén hozzáférnek a Cubana de Aviación helyi desztinációihoz. Mindkét légitársaság szeretné tovább fejleszteni az együttműködést és bővíteni a csatlakozó járatokat Párizs és Havanna között.

2011-től a KLM Holland Királyi Légitársaság a nyári szezonban heti 3 járattal, a téli szezonban heti 4 járattal köti össze Havannát az amszterdami Schiphol repülőtérrel. A nyári járatok hétfőn, csütörtökön és vasárnap indulnak, a téliek pedig a szerdai nappal egészülnek ki. A járatokat a légitársaság Airbus A330-200-as gépekkel üzemelteti majd, amelyen 243 utas fér el.

2014-ben közel 420 000 utas választotta az Air France-ot vagy a KLM-et Európa és Kuba között.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.