Kaszinók a kambodzsai határon

A kaszinóturizmusra építve fejleszt egy, a kambodzsai-thai határon fekvő várost Kambodzsa kormánya.

Kambodzsa negyedik legnépszerűbb városa a 90.000 lélekszámú Poipet, amely Thaiföld és Kambodzsa határán fekszik. Lakossága néhány év alatt megduplázódott.

Kambodzsa

Ez nemcsak a határforgalom miatt növekvő turizmusnak köszönhető, hanem elsősorban a thaiok által látogatott kaszinóknak. Thaiföldön tiltott a kaszinók működése, hasonlóan Kambodzsában is, de ott ez nem vonatkozik a külföldi útlevéllel rendelkezőkre. Így a két határ között számos kaszinó és hotel található, amelyek a thaiok körében kedveltek. A fejlődés most kezdődik csak igazán: a Kambodzsai Fejlesztési Hatóság (CDC) bejelentette, hogy egy 68 millió dolláros szállodaépítési projekt beindítását tervezi Poipet városában. A provincia első négycsillagos szállodája 392 szobával, valamint egy shopping center szerepel a projekt kivitelezésének kezdeti szakaszában. A két új létesítmény 836 embernek ad majd munkalehetőséget.

Poipetben jelenleg 50 szálloda és 30 vendégház működik, de ez már nem elégíti ki a növekvő igényeket. Sok befektető, elsősorban kínaiak érdeklődnek poipeti lehetőségek iránt – tájékoztatott a tervekről Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának kelet-európai képviselője. A kambodzsai királyi kormány a turisztikai fejlődés mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektet a hagyományos khmer életmód szinten tartására és a kulturális és kisközösségi turizmus fejlesztésére.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.