Karácsonyi vásárok Németországban

Az ünnepi  időszak közeledtével érdemes gondolni a felkészülésre is. Mivel a karácsonyfa állításának története Németországból ered, nem csoda, hogy az ottteni ünnepi vásárok különlegességeket rejtenek.

Az ünnepi  időszak közeledtével érdemes gondolni a felkészülésre is. Mivel a karácsonyfa állításának története Németországból ered, nem csoda, hogy az ottteni ünnepi vásárok különlegességeket rejtenek.
Míg Kölnben a Dóm impozáns látványa és a középkort idéző hangulat, addig Bonnban az adventi naptárrá változó Városháza teszi különlegessé a karácsonyi vásárt.

Köln
A Rajnaparti városban immár hét karácsonyi vásár várja a vendégeket, amelyek széles választéka hagyományőrző karácsonyi, középkori piacokat és design vásárokat egyaránt rejteget. A karácsonyi kavalkádra évente közel 3 millión kíváncsiak advent idején, az egyik legkülönlegesebb helyszín a kölni Dóm, amely impozáns látványt nyújtva magaslik a 160 feldíszített karácsonyi stand fölé. A város legmagasabb karácsonyfáját is itt állítják fel minden évben. A vásári forgatagban számos ínycsiklandó helyi német édesség és forralt bor között válogathatunk. Az idei év különlegessége, hogy az egész városban több mint száz, kézzel készített jászol lesz elhelyezve a világ minden tájáról.
Nyitva tartás: 2011. november 21-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig. 
Bonn
Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz Vivatsgasse és a Windeckstraße lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas adventi naptárrá alakul át, mely minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. Emellett karácsonyi koncertek, programok és egy 280 négyzetméteres korcsolyapálya gondoskodik a feledhetetlen élményről.
Nyitva tartás: 2011. november 18-tól december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.
A magyar utazók is könnyedén az ünnepi forgatag részeseivé válhatnak, a Germanwings ugyanis közvetlen járatokat közlekedtet Budapest és Köln/Bonn között.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.