Jók a Eurowings előrejelzései

Az új Eurowingsnél minden jel szerint sikeres lesz a kedvező árú nagy távolságú szolgáltatások bevezetése. A Lufthansa új diszkont légitársasága már az első – a Karib-tenger térségébe, Thaiföldre és Dubaiba tartó – járatok indulása előtt három hónappal ígéretes foglalási szintekről számolt be.

„Az élénk érdeklődés igazolja nagy távolságú légi közlekedési termékünk rendkívüli vonzerejét” – nyilatkozta Karl Ulrich Garnadt, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának tagja és a Lufthansa German Airlines vezérigazgatója. „A kimondottan árérzékeny szabadidős utazókat megcélzó Eurowings márkára egyértelműen van igény a piacon. És az a döntés is helyesnek bizonyult, hogy az új légitársasággal elsőként Kölnben és Észak-Rajna–Vesztfália tartományban jelentünk meg.”

A Eurowings több, különösen kedvező árú repülőjegyet kínál az új szolgáltatások indulásakor, a Kölnből/Bonnból Dubaiba induló járatra például mindössze 99,99 euróért váltható jegy. A kedvezményes időszak további nagy távolságú célállomásai között a thaiföldi Bangkok és Phuket, a Karib-tengeri térségben pedig Varadero (Kuba) és Punta Cana (Dominikai Köztársaság) szerepel.

Az új interkontinentális útvonalakon Airbus A330-200 repül majd. Már zajlik az első két gép felkészítése a kereskedelmi szolgáltatás november eleji indulására. A Eurowings fokozatosan bővíti nagy távolságú flottáját hét Airbus A330 utasszállítóra.

Az új Eurowings azt a bevált üzleti és marketingkoncepciót alkalmazza, amelynek segítségével testvérvállalata, a Germanwings sikeresen pozícionálta magát innovatív, minőségi diszkont légitársaságként. Míg a Germanwings a német légi közlekedési piacra összpontosít, a Eurowings Európa egészére, sőt tengerentúli városokra és üdülőhelyekre is kiterjeszti ezt a koncepciót.

A Eurowings Ausztriában nyitja meg első, Németországon kívüli működési központját. A szintén a Lufthansa Csoporthoz tartozó Austrian Airlines légitársasággal együttműködve a Eurowings Bécsből és Bécsbe kínál majd európai járatokat. A szolgáltatás egy Airbus A320 géppel indul a 2015/16-os téli szezonban, amelyhez egy második csatlakozik majd 2016 márciusában. Mindkét utasszállítót az Austrian Airlines fogja üzemeltetni.

Az új Eurowings Europe GmbH-t augusztus 10-én, hétfőn alapították meg Ausztriában. A társaság kiindulópontként szolgál majd a jövőbeni növekedéshez, amelynek során a Eurowings további működési központokat hoz létre Európa-szerte. A Eurowings Europe jelenleg alakítja ki működési folyamatait, és toborozza járataira a pilótákat és légi utaskísérőket.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.