Ismét közvetlen járatok az USA-ból Kubába

Újraindult a légi forgalom az Egyesült Államok és Kuba között: november végén több légitársaság menetrend szerinti összeköttetése is debütált.

A menetrendszerű járatok újraindítására több mint ötven évi szünet és véletlen egybeesés folytán három nappal Fidel Castro, a kubai forradalom vezetőjének halála után kerül sor.

November 30-tól az American Airlines napi négy járatot üzemeltet Miami és Havanna között, és naponta indít repülőgépet az észak-karolinai Charlotte városából is. A JetBlue szintén több járatot indít, december 1-jétől Orlandóból és Fort Lauderdale-ből.

A United Airlines is elindítja járatát New Yorkból Havannába, és ugyancsak december 1-jétől a Delta és a Frontier is közvetlen járatot indít Atlantából, Miamiból és Los Angelesből Kubába.

Az amerikai embargó 1960-as évekbeli kezdete óta első kereskedelmi légi járat idén augusztus 31-én indult Fort Lauderdale-ből a Kuba középső vidékén fekvő Santa Clarába. Az indulást és az érkezést is ünnepséggel köszöntötték: a JetBlue nyári útja ugyanis még nem a menetrendszerű járat volt, hanem „csak” a légkiközlekedés helyreállításának alkalmából megtett első út.

 

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.