Ingyenes városnéző séta Debrecenben

Debrecenben március 3-án ünneplik az Idegenvezetők Világnapját. Ezen a napon ingyenes városnéző sétára várják az érdeklődőket.

Az Idegenvezetők Világnapjának története 1985-ig vezethető vissza. Az Idegenvezetők Világszövetsége Egyesületének (WFTGA) első találkozóján vetődött fel az ötlet, hogy az idegenvezetők tiszteletére nemzetközi ünnepnapot hozzanak létre.

A cívisvárosban egy héttel később rendezik meg az Idegenvezetők Világnapját

Fotó: pixabay

Elsőként 1990-ben rendezték meg a világnapot 15 ország részvételével, de évről-évre egyre több ország idegenvezetői csatlakoztak az ünnepséghez, mely azóta többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát – a hagyomány szerint február utolsó vasárnapján és hétvégéjén.

Magyarországon Budapesten és számos városban szerveznek ez alkalomból ingyenes városnéző programokat, melyekre az idegenvezetők nem csak turistákat, hanem helyi érdeklődőket is várnak.

Debrecenben idén is a budapesti események után egy héttel, március 3-án tartják a világnapot.

A debreceni Idegenvezetők Világnapja programja:

09:45 Gyülekező a Hajdúdorogi Görögkatolikus Érsekség előtt (Petőfi tér 9.)

10:00 Az érsekség, majd a Szt. Miklós Szolgáló Ház: Roma Szakkollégium és Kollégium megtekintése, ezt követően a Petőfi tér, a Nagyállomás, az Iparkamara utcai Görögkatolikus Püspökség elleni 1914. évi merénylet emléktáblájának a megtekintése, a merénylet történetének ismertetése, majd a Petőfi szobor bemutatása.

Az Idegenvezetők Klubja szeretettel vár minden érdeklődőt!

További információ: Tóth Pál, elnök

e-mail: toth.pal20@chello.hu,telefon:  20/366 32 37

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.