Hilton Helsinki Airport Hotel*****

Egy 150 méter hosszú fedett átjáró köti össze a helsinki Vantaa repteret a Hilton csupa üveg épületével, így a termináltól mindössze három perc alatt átsétálhatunk a szállodába, védve széltől, esőtől. A városközpont 20 km-re fekszik.

Hilton Helsinki Airport Hotel*****
Helsinki, Finnország

Fekvése: Egy 150 méter hosszú fedett átjáró köti össze a helsinki Vantaa repteret a Hilton csupa üveg épületével, így a termináltól mindössze három perc alatt átsétálhatunk a szállodába, védve széltől, esőtől. A városközpont 20 km-re fekszik.

Első benyomások: A tágas lobby a skandináv stílus jegyeit hordozza magán, azaz egyszerű és letisztult, sallangoktól mentes formavilágú, amit érdekes dizájnelemek oldanak, kedvencünk lett a mennyezetről belógatott, karcsú nyírfatörzseket tükörcserepekkel házasított darab. A fogadótértől csupán jelzésszerűen elválasztott étterem zsongása szintén meleg hatást kelt. A repülővel utazókat önkiszolgáló check-in és járatinformációk segítik a lobbyban.

Szoba: A hangszigetelt ablakokkal felszerelt, 28 négyzetméteres, parkettás lakóhelyiség berendezése praktikus, ugyanakkor a természet színeit felhasználó anyagok jóvoltából barátságos. A szekrényeket szokatlan módon közvetlenül az ágyak mellett helyezték el, így éjjeliszekrény híján ezek oldalában alakították ki a lerakó polcot. Emiatt viszont túl közelre került az alvó fejéhez a fali telefon, ami zavaró lehet az érzékenyebb vendégeknek. Nagyméretű plazmatévé igény szerinti mozifilmekkel, íróasztal, fizetős wifi, vasalódeszka vasalóval, teasarok vízforralóval, instant kávéval és többféle teával, az éjjeli jelzőfény funkcióját is betöltő minibár, két üveg ingyen víz tartoznak a szoba kényelmi felszereltségébe. A fürdőszobában kád és zuhanyozó is elfér, tetszettek az aromaterápiás piperebekészítések, de a februári zimankóban legjobban a fűtött padlót élveztük.

Szolgáltatások: A szálloda jól felkészült üzleti találkozók, rendezvények és konferenciák fogadására 340 főig. Ezek igényeit egy nagy bálterem és egy tanácsterem, öt tárgyaló, executive emelet és lounge, 24 órás business center, videokonferencia-lehetőség és saját parkoló szolgálja ki. A lazításhoz szeparált szaunát, valamint konditermet kínál a ház, amit mi sajnos nem tudtunk kipróbálni. Az egészségtudatos táplálkozás híveként viszont abszolút elkényeztetve éreztük magunkat a reggelinél, ahol minden egyes étel besorolást kap: az alacsony zsír- és kalória-, magas energiatartalmú, rostgazdag, illetve koleszterinszegény felirat mellett a „big time” címke a legfrissebb és legjobb alapanyagokból készült fogásokat jelöli.

Összbenyomás: Jóval többet nyújt, mint ami egy reptéri szállodától általában elvárható, nagy hangsúlyt helyezve a sokat utazók komfortigényeinek kiszolgálására.

F. H.

Hilton Helsinki Airport Hotel
Lentajankuja 1, 01530 Vantaa, Finland
Telefon: 358-(0)9-73220
E-mail: helsinkivantaa.airport@hilton.com
Web: www.helsinkiairport.hilton.com

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.