Győr, az ideális konferencia-helyszín

A sport, a folyók és a fesztiválok városa, a Dunántúl egyik ipari és logisztikai központja – számos jelzővel illethetjük a 130 ezer fős települést, amely barokk városközpontjával, a gazdasági életbenbetöltött fontos szerepével forgalmas nemzetközi találkozóhely Budapest, Bécs és Pozsony között.

Fesztiválok és kulturális fieszták

Bátran kijelenthetjük, hogy a találkozók, a konferenciák, az üzleti és hivatásturizmus ideális helyszínén vagyunk. Ide nem elsősorban wellness céljából látogatnak el az emberek, ám ha éppen fürdeni vágynak, kiváló helyszín a termálvízzel és gyógyászati szolgáltatásokkal is büszkélkedő Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő, ha pedig úszni szeretnének, profi úszómedence áll rendelkezésükre az Aqua Sportközpontban.

Ha egy üzletember vagy konferencia-résztvevő családdal érkezik, kísérői sem fognak unatkozni. A virágokkal teli főtér, az önkormányzat gyönyörű barokk épülete, a környező régi kis utcák nevezetességei, kávézói, fagylaltozói és üzletei kellemes sétára csábítanak. Minden hétvégén – sőt hétköznapokon is – gazdag a fesztivál- és kulturális programkínálat.

 

Játékos tudomány, tudományos játék

A gyerekeket a Mobilis interaktív tudományos „játszóház” várja. Ami most számukra játék, okos, szórakoztató időtöltés, az később meghatározhatja egész életpályájukat. A futurisztikus külsejű egyetem szomszédságában tölthetnek el pár kellemes órát szüleikkel vagy iskolás társaikkal, hogy felkeltse tudományos érdeklődésüket a számos találmány, megoldandó feladat, és egyben fejlesszék ma még talán szunnyadó innovatív képességeiket. A Győri Nemzeti Színház, a nagy múltú Győri Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar színvonalas produkciókat kínálnak, míg a Zichy Ferenc Látogatóközpont szakrális kincsei egész évben emlékezetes programokkal szolgálnak.

Győrbe évente 155 ezer turista látogat, és bár utazási motivációikról nincs pontos felmérés, nyilvánvalóan sok köztük az üzletember. A cél természetesen az, hogy minél többen jöjjenek ide, és ne csak átutazzanak, hanem igénybe vegyék a széles körű turisztikai szolgáltatásokat. Ma már ehhez adott a szállodai kínálat is: a Rába, az Ibis, a Kálvária, az oktató szállodaként is működő Famulus, az ETO Hotel és számos további szálláshely közül választhat, aki itt akar nyugovóra térni.

Az Aréna mindent tud

A város jelenleg is képes nagyobb, akár ezer fős konferenciák lebonyolítására, hiszen a tavaly novemberben megnyílt Audi Aréna Győr erre már kiválóan alkalmas. A létesítmény hamar népszerű lett a városban és a környéken élők körében. Korszerű nézőtere a koncertek, színházi előadások és sportrendezvények számára órák alatt átalakítható. Öltözők, VIP-részleg, konferencia-helyszín, sajtószoba, közvetítői állások is részét képezik a mindössze kilenc hónap alatt elkészült beruházásnak.

Győr önkormányzata a közelmúltban rendezett szakmai úton változatos képét demonstrálta a város tudásának, köztük éppen az Aréna sokoldalúságának is.
A Madách Színház Macskák előadása – délutáni reprízzel – óriási sikert aratott, de ugyanúgy tömve van itt a nézőtér a kézilabdások meccsein is.

 

Már Hugoo is készül a fiatalok olimpiájára

A változtatható befogadóképességű Aréna egybeépült a már meglévő Magvassy Mihály Sportcsarnokkal, így olyan rendezvényközpont jött létre, amelynek összes alapterülete 16 ezer négyzetméter, 200 méteres sugarú körében pedig több mint ezer autó számára találni parkolót.

Minderre szükség is lesz – sőt, még néhány újabb beruházásra is –, hiszen 2017-ben itt kerül sor az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF), amely Magyarország első hivatalos olimpiai eseménye. Itt aratnak majd sikert a jövő sportpéldaképei, talán az elkövetkező évek Jakabos Zsuzsái, az Aqua Sportközpontban, a nyugat-dunántúli régió legmodernebb versenyuszodájában és többi sportlétesítményében. Már lépten-nyomon találkozhatunk Hugoo-val, a rendezvény kabalájával. A győri vaskakas legendája nyomán megszületett kis figura arra biztat mindenkit, hogy legyen részese akár nézőként, akár önkéntesként a győri EYOF-nak. A kabala neve afféle szójáték is a Hungary Go, vagy Go Hungary változataként.

 

A cikk a Business Traveller Hungary 2015/2 számában jelent meg. A magazinra előfizethet itt.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.