Grönland misztikuma

Izland annyira népszerű lett a turisták körében, hogy néhol-már-már tömegturizmus jelei mutatkoznak. Ezért a hűvösebb éghajlatot kedvelők körében újabban Grönland is kezd népszerűvé válni.

Grönland akkora, mint Európa területének ötöde, népessége pedig körülbelül annyi, mint egy közepes magyar városé. A főváros, Nuuk lakossága csak 20 ezer körüli, és ma már ennek a többszörösét teszi ki az ide látogató turisták száma.

Grönlandot nem borítja mindenütt hó és jég, bár többnyire így ábrázolják, elég jelentős a zöldterület aránya, sőt növekszik: megjósolható, hogy a klímaváltozással egyre nagyobb lesz az a rész, amit nem takar állandóan hó és jég – emlékeztet rá az egyik svéd online hírportál. A klímaváltozás idén tapasztalt extrém jele volt egy hatalmas jéghegy leválása, amely sok ott lakó körében riadalmat keltett.

Több utazási iroda az északi fény rajongóinak ajánlja Grönlandot, mivel itt hónapokig látható ez a különös természeti jelenség. Mások a kutyaszánon való utazást nem akarják kihagyni, amelyet életre szóló élménynek tartanak. A hatalmas szigeten festői házacskák és komfortos szállodák is várják a turistákat.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.