Grand opening a Gingkoban

Megnyílt szerdán Hódmezővásárhely első négycsillagos szállodája; a Best Western Hotel Ginkgo Sas 1,4 milliárd forintból épült meg, a korábbi Fekete Sas Szálló szomszédságában, és azzal összeköttetésben.

Megnyílt szerdán Hódmezővásárhely első négycsillagos szállodája; a Best Western Hotel Ginkgo Sas 1,4 milliárd forintból épült meg, a korábbi Fekete Sas Szálló szomszédságában, és azzal összeköttetésben.

Az ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta: a beruházással Hódmezővásárhely példát mutathat az országnak vállalkozásfejlesztésből, hiszen a hasonló beruházásokon magyar kis- és középvállalkozások nőhetnek fel.

 

A politikus szerint a szálloda egy újabb lehetőséget jelent a befektető és a város számára is: ablakot jelent a világra, a régióra és Magyarországra. Egy ekkora beruházáshoz kellett egy erős közösség, bátor beruházó és partner önkormányzat – tette hozzá.

 

Az 1.600 négyzetméteres telken összesen 5.000 négyzetméteres alapterületű, kilencvenegy szobás, hétszintes szálloda 1,4 milliárd forintos építési költségéhez a beruházó SK SAS Projekt Ingatlanhasznosító és Fejlesztő Kft. 377 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán. A beruházás fennmaradó költségeit a Magyar Fejlesztési Bank hitele és a tulajdonosok önereje fedezte. A hotel építésének költségei az előzetes számítások alapján tizenöt év alatt térülhetnek meg.

 

Az akadálymentesített, nem-dohányzó szállodában a klimatizált szobák, lakosztályok mellett konferenciatermekkel, lobby bár, fitness részleg is helyett kapott, az épület alatt mélygarázst alakítottak ki. A hotel minden szintjén mozgássérültek részére kialakított szobák is találhatóak.

 

A létesítmény működésében környezetkímélő megoldások kerültek előtérbe: a szálló fűtését és melegvíz-ellátását termálenergiával biztosítják. Az épület különböző szintjeit Hódmezővásárhelyhez kötődő hírességekről nevezték el: a földszintről felfelé haladva Tornyai János, József Attila, Plohn József, Németh László és Bessenyei Ferenc nevét viselik az emeletek. A három konferenciaterem esetében a Rotary Club tevékenységére, Kiss Lajos és Ilosfalvy Róbert életművére emlékeztek az építtetők. Az épületben az ajtókon, szőnyegeken, képeken gyakran visszaköszön a szálloda egyik névadója, a létesítmény udvarán álló, mintegy 100 esztendős Ginkgo biloba (páfrányfenyő) egyedi levele is.

 

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.