Franciaországban vásároltak legtöbbet vámmentesen a kínaiak tavaly

Az európai országok, ezen belül Franciaország bizonyult a külföldön vámmentesen vásárló kínaiak legnépszerűbb célpontjának – derül ki a Global Blue vásárlóturizmussal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó cég adataiból, melyeket a China Daily napilap idéz.

A svájci székhelyű cég saját rendszerén keresztül bonyolított tranzakciókat összegző statisztikája szerint csaknem hárommilliárd eurót költöttek vámmentes vásárlásra a kínaiak 2012-ben. Ez rekord nagyságú, 60 százalékos növekedés 2011-hez képest, idénre szintén kétszámjegyű, ám szerényebb mértékű, 20-25 százalékos bővülést valószínűsít a cég.

A globális vásárlóturizmussal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó vállalat összes tranzakcióinak mintegy egynegyedét a kínai vásárlók generálják, a kínai középosztály bővülésével és a rendelkezésre álló jövedelmek emelkedésével arányuk a következő években is tovább növekedhet.

A kínai turisták több mint 80 százaléka külföldi utazása elengedhetetlen részének tartja a vásárlást – állítja a Global Blue. A statisztikák szerint a legtöbb turista Franciaországban vásárolt be vámmentesen, legjobban ugyanakkor Németországot kedvelik. A kínai vásárlók költötték fejenként a legtöbbet a világon 2012-ben, átlagosan 875 eurót, főként órára, ékszerre és ruhára.

Bár a külföldön vásárlók számának emelkedése várható a következő években is, a bővülés ütemét az elektronikus kereskedelem népszerűségének növekedése is befolyásolja majd – jegyzi meg a China Daily. A hagyományos boltokénál alacsonyabb árakat kínáló internetes áruházak már most is jelentős konkurenciát jelentenek a piacon. Az internetes kereskedelem az elmúlt tíz évben évente átlagosan 120 százalékkal nőtt az országban, a hivatalos statisztikák szerint tavaly már az összes kereskedelmi tranzakció 6 százaléka az interneten bonyolódott.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.