Fellendülést várnak a Tisza-tónál

Fellendülést várnak a szakemberek a Tisza-tónál, miután új ökoturisztikai fejlesztések élénkíthetik a vendégforgalmat. Az ország legnagyobb mesterséges tava körül így új programok és szabadidős lehetőségek várják majd az idelátogatókat.

Fellendülést várnak a szakemberek a Tisza-tónál, miután új ökoturisztikai fejlesztések élénkíthetik a vendégforgalmat. Az ország legnagyobb mesterséges tava körül így új programok és szabadidős lehetőségek várják majd az idelátogatókat.


A közeljövőben számos új fejlesztés várható a Tisza-tónál és környékén. A kormányzat elsősorban az Európai Unió által biztosított forrásokra építve mintegy 6,7 milliárd forintot szán az elkövetkező években a terület fejlesztésére.  Az összegből a remények szerint éppen úgy jut majd a természeti környezet rendbetételére, mint turisztikai beruházásokra. A magánbefektetők szintén komoly lehetőséget látnak a régióban, így hamarosan számos új minőségi szálláshellyel és programlehetőséggel bővülhet a kínálat.
Az egyik legfontosabb turistacsalogató az átadás előtt álló Tisza-tavi Ökocentrum lehet, ahol májustól négy szinten, mintegy 2600 m2-en mutatják be a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti értékeit. Az érdekességei közé tartozik, hogy itt lesz Európa egyik legnagyobb, 600 ezer literes édesvízi akváriuma, egy az őshonos fajokat bemutató vízi állatkert.
A Tisza-tó környékén családias panziók és magánszálláshelyek szép számmal akadnak, magasabb kategóriájú szállás viszont egyelőre még kevés. A tó közvetlen közelében például csupán egyetlen négycsillagos szálloda található. A 18 különálló apartmannal és több mint 50 szállodai szobával rendelkező vízparti Tisza Balneum Hotel**** örülne a „konkurenciának”, hiszen a kínálat növelése további vendégeket hozhatna. A szálloda az aktív pihenést keresők számára számos programot kínál. A vízi sportok mellett teniszezésre, túrázásra, biciklizésre vagy akár lovaglásra is van lehetőség, sőt itt található Magyarország egyik legjobban felszerelt kalandparkja, a Robin kalandsziget is.
 A vizes élmények mellett a közeli és távolabbi környéket szintén érdemes felfedezni, hiszen Hortobágy mellett Eger vagy Tokaj is könnyedén elérhető, akár önállóan, akár szervezett kirándulásokon. Az M3 autópályának köszönhetően Budapest vagy éppen Debrecen közelsége miatt a Tisza-tó ideális helyszín lehet céges rendezvények számára.

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.