Európai célállomásokkal bővít a KLM

A holland királyi légitársaság Belfast (Észak-Írország), Krakkó (Lengyelország) és Montpellier (Franciaország) városával bővíti európai, középtávú hálózatát. A desztinációk 2015. május 18-tól lesznek naponta elérhetőek.

„Célunk, hogy folyamatosan fejlesszük középtávú hálózatunkat. Ezzel a három új desztinációval nem csak légitársaságunk kínálatunk bővül, de Amszterdam csomópont szerepe is megnő” – fogalmazott Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Belfast Észak-Írország fő- és legnagyobb városa is egyben, az Egyesült Királyság része, és a turisták körében nagy népszerűségnek örvend. Az észak-ír turisztikai hivatal ambiciózus célja, hogy 2020-ra 4,5 millióra növelje a látogatók számát a 2012-es 3 millióról. Történelmileg Belfast – sok egyéb mellett – a hajógyártás központja volt, itt építették a Titanicot is. Jelenleg a város az ipar, a művészetek, a felsőoktatás, az üzleti élet és a jogrend centruma, valamint Észak-Írország gazdasági motorja.

Belfast lesz az első város Észak-Írországban a KLM kínálatában, és a légitársaság tizennegyedik desztinációja az Egyesült Királyság területén. A KLM járatai a George Best Belfast City repülőteret használják majd.

Körülbelül 1,7 millió lakosával Krakkó Lengyelország második legnagyobb, és egyik legrégebbi városa, közkedvelt úti cél, amelynek történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Krakkó tradicionálisan a lengyel tudományos, kulturális és művészeti élet egyik központja, illetve az ország egyik legfontosabb gazdasági centruma. Varsó után Krakkó lesz a második lengyel város a KLM palettáján.

Montpellier a Languedoc-Rousillon régió fővárosa, Franciaország déli részén, a Földközi-tenger partján terül el. A város az országban a nyolcadik legnagyobb, neves egyeteme pedig szintén nagy múltra tekint vissza. Montpellier történelmi központja is híres, és a környék fő látványosságai közé tartoznak az utcán alkotó művészek és zenészek. Montpellier lesz a hatodik város Franciaországban, ahová a KLM közvetlenül repül. Az Air France kínálatában jelenleg is szerepel, a francia légitársaság mindkét párizsi repülőtérről, az Orlyról, valamint a Charles de Gaulle-ról is indít járatokat Montpellier-be.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.