Érdemes időben foglalni

A magyar utazók még csak most ismerkednek a korai vagy „first-minute” foglalás intézményével, pedig érdemes előre tervezni a nyaralást, hiszen sokszor az élelmesebb nyugat-európai utazók telíthetik a legkedvezőbb szálláshelyeket.

A Wizz Tours a 2017-es előfoglalási trendeket vizsgálta, és kiderült: a hazai utazókra még nem igazán jellemző, hogy külföldi nyaralásukat már februárban lefoglalják, pedig a „first-minute” ajánlatok sokszor akár kedvezőbbek is lehetnek, mint a késő tavasszal vagy utolsó pillanatban foglalt utak. Különösen igaz ez a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyekre. „Az utazók tanulnak az előző évek tapasztalatából. A biztonságosnak tekintett spanyol, olasz, görög nyaralóhelyeken tavaly kapacitáshiány mutatkozott, ezért ezekre az úti célokra idén még korábban kezdődtek a foglalások, így a legkeresettebb szálláshelyek még korábban betelhetnek” – mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezetője, hozzátéve: elsősorban a német utazók befolyásolják a trendeket, hiszen Németország Európa legnagyobb kiutaztató piaca.

A tavalyi év átrendeződése, Tunézia, Egyiptom és Törökország visszaesése egyúttal a többi nyaralóhely erősödésével is járt. A Wizz Tours adatai szerint elsősorban Spanyolország szárazföldi partszakasza, a Kanári-szigetek és a Baleár-szigetek fejlődtek jelentősen. „Tavaly a geopolitikai helyzet miatt inkább a kivárás volt jellemző a magyar piacon is. Már év végén érezhető volt azonban, hogy az új, távolabbi desztinációk, mint Fuerteventura és Lanzarote, illetve Ibiza és Mallorca, vagy akár Faro Portugáliában kifejezetten profitálhat a korábbi egyértelműen legnépszerűbb kelet-mediterrán nyaralóhelyek gyengüléséből ” – mondta Csanálosi István.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.