Élménykerékpárút készül a Tisza-tónál

Az ország legnagyobb kerékpárcentruma épül fel Tiszafüreden egy csaknem egymilliárd forint értékű beruházás keretében, a munkálatok várhatóan október végére fejeződnek be.

A Tisza-tó az elmúlt 15 évben az aktív és ökoturizmus kedvelt fogadóterülete lett, ezt most tovább erősíti a Tisza-tó élménykerékpárút észak-alföldi szakaszának komplex turisztikai megvalósítása című pályázat nyomán induló beruházás.

A 955 millió forint összértékű, száz százalékban uniós forrásból finanszírozott fejlesztés keretében Magyarország legnagyobb kerékpárcentruma épül fel Tiszafüreden, összekapcsolják az EuroVelo11 nemzetközi kerékpárút Tiszafüred feletti és alatti szakaszát, elkészül a Tiszafüred–Poroszló közötti szakasz Tiszafüred és Tisza közötti része, valamint építenek egy pihenőpontot és egy emelhető szerkezetű hidat a X. számú öblítőcsatornán. A projekt része a Tisza-tó–Hortobágy síkvidéki élménykerékpárútnak, mely később akár Debrecen–Eger viszonylatra is továbbfejleszthető lesz.

A beruházás nem csak az infrastruktúra terén jelent mérföldkőnek minősíthető fejlesztést a Tisza-tó térségében, általa számtalan innovatív kerékpáros szolgáltatás (mobilszerviz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera-kölcsönzés, elfáradt gyerekek és szülők visszaszállítása stb.) is elérhetővé válik.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.