Elindította lyoni járatait az easyJet

A hagyományos tűzoltó diadalív-vízsugárral és a repülőgép személyzetének átadott speciális tortával köszöntötte a Budapest Airport az easyJet első Lyon-Budapest járatát. A gépek ezentúl hetente háromszor közlekednek Franciaország második legnagyobb városa és a magyar főváros között.

Április 27-től kedden, csütörtökön és szombaton lehet eljutni Budapestről Lyonba, a menetrend ideális mind az üzleti utazóknak, mind a turistáknak vagy éppen a hosszú hétvégét tervezőknek, akár Lyonról, akár Budapestről legyen szó. A járatok késő délután érkeznek Budapestre és kora este indulnak vissza, mindössze 30 perces budapesti fordulóidővel.

Az easyJet a heti háromszori járat elindulásával egy nagyon is létező piaci igényre válaszolt, hiszen Közép-Franciaország régóta hiányzott Ferihegy desztinációs térképéről, miközben Párizs stabilan a második helyen áll London mögött a Budapestről elérhető városok népszerűségi listáján.

2,2 milliós lakosságával Lyon és környéke gazdag történelmi és kulturális kínálattal várja a látogatókat a Rhône folyó partján, és gyakran nevezik a „világ gasztronómiai fővárosának” is egyben. Emellett Lyon igen komoly banki és pénzügyi központ; jelentős tudományos kapacitásokat épített ki az egyetemektől kezdve a kutatóintézeteken át egészen a gyógyszerészeti laboratóriumokig. Lyonon keresztül télen könnyedén elérhetők a francia Alpok hatalmas sípályái, nyáron kötelezően errefelé halad el a Tour de France útvonala és az idei futball Európa Bajnokság egyes mérkőzéseit pedig az újonnan épült Parc Olympique Lyonnais stadionban rendezik.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.