Éjszakai barangolás Bécs múzeumaiban

127 múzeum és kulturális intézmény részvételével 2015. október 3-án ismét megrendezik Bécsben az ORF – Múzeumok Hosszú Éjszakáját. Az örök kedvencek és legnépszerűbb múzeumok mellett számos új, vagy eddig kevésbé ismert tárlat csábítja majd az érdeklődőket.

„Idén már 16. alkalommal rendezzük meg az ORF – Múzeumok Hosszú Éjszakáját. Ezúttal is rengeteg alkalom kínálkozik bepillantani Bécs kulturális sokszínűségébe, újdonságok felfedezésére és hasznos információk elmélyítésére. Az éjszakai barangolásra csak Bécsben 127 múzeum és kulturális intézmény várja a kultúra szerelmeseit. Mindemellett az Osztrák Rádió és Televízió épülete is megnyitja a kapuit: az érdeklődők 18:00 órától félóránként backstage-vezetéseken vehetnek részt, megismerhetik a székház belsejét és bepillanthatnak a Radio Wien különkiadásának stúdiójába“, meséli Brigitte Wolf, az ORF Wien igazgatója.

Az örök kedvencek és nagy múzeumok mellett számos kevésbé ismert, kisebb tárlat is várja az éjjeli baglyokat. A Wiener Phonomuseum a fonográfok, gramofonok, rádiók és hangszer-különlegességek mellett egy Beatles-kiállítással készül az éjszakára. A Science Pool tudományos programjain pedig az érdeklődők kipróbálhatják az Oculus Rift és a Google Glass okosszemüvegeket valamint a 21. század hangszerét, a Reactable interaktív zeneasztalt. A város legifjabb múzeumában, a Viktor Frankl Museumban a logoterápia és az egzisztenciaanalízis területére kalandozhatnak az érdeklődők. Idén először éjszaka is megtekinthetőek a híres bécsi lipicai lovak a Spanyol Lovasiskolában, a bécsi tömegközlekedés 150 éves történetét bemutató Remise pedig a Schwedenplatzról még oldtimer-járattal is megközelíthető lesz.

A szombaton 16 órától vasárnap hajnali 3 óráig tartó éjszakai barangolásra egy jegy 13 euróba kerül, ami nemcsak az összes múzeumba, de a tömegközlekedési eszközökre is érvényes., ráadásul a helyszínek között még ingyenes különbuszok is közlekednek.

Részletes program: http://langenacht.orf.at

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.