Egységes gyakorlat

Leegyszerűsíti csomagkezelési policy-jét a Lufthansa, a korábban hosszú távú járatain bevezetett darabszámot alapul vevő szabályozás június elsejétől valamennyi járatára érvényes lesz majd.

 

 

Leegyszerűsíti csomagkezelési policy-jét a Lufthansa, a korábban hosszú távú járatain bevezetett darabszámot alapul vevő szabályozás június elsejétől valamennyi járatára érvényes lesz majd.

A koncepció lényege, hogy az ingyenesen szállítható csomagok számát ezentúl az határozza meg, milyen osztályon utaznak. Korábban a német légitársaság járatain a darabszám egyáltalán nem számított, kizárólag azok össztömegére kellett az utazóknak tekintettel lenni. Súlybeli korlátozás természetesen az új szabályozás értelmében is marad, ugyanakkor ez a legtöbb esetben sokkal jobb feltételeket jelent. Economyn ezentúl 1 csomag szállítható ingyenesen, melynek súlya legfeljebb 23 kiló lehet a korábbi 20 kilós korláttal szemben. A Business class-ra már két csomag vihető fel, azonban a régi 30 kilós korlát helyett már a két csomag egyenként akár 32 kilogrammot is nyomhat. Első osztályon a számbeli korlát már három csomag, és itt a leglátványosabb a javulás is, hiszen a régebbi 40 kilogrammos korlátozás helyett egy utas akár 96 kilónyi poggyásszal utazhat (egyenként legfeljebb 32 kilogramm). A két év alattiakra vonatkozó szabály nem változik, továbbra is egy összecsukható babakocsi, és egy legfeljebb 23 kilós csomag vihető fel ingyen.

Az ingyenes tételeken felül vinni kívánt csomagok árát az határozza majd meg, hogy Európán belüli, avagy nemzetközi járatra szól-e az utas jegye, összege pedig nem a súlyon, hanem kizárólag a darabszámon alapszik majd. Az európai járatokon pluszcsomagonként 50 eurót kell majd fizetni, nemzetközi járatokon a pluszdíj értéke 150 euró lesz majd. Valamelyest megváltozott a kézipoggyász szabályozása is, az economyn utazók 1, a first és business classt igénybe vevők 2-2 kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre, ezek egyike sem lehet nyolc kilónál több, és nem haladhatja meg az 55 x 40 x 20 centiméteres méretet.

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.