Csúcstechnológiás rendezvényközpont épül Kaposvárott

A korábban hotelként is működött belvárosi Dorottya-ház egy nettó 903 millió forintos beruházás keretében teljes külső és belső felújítást kap.

Megújulnak a fal- és padlóburkolatok, és kicserélik a nyílászárókat is. A központ földszintjén fogadótermet, múzeumi boltot és utcai terasszal kialakított kávézót is átadnak majd, emellett irodákat és vizesblokkokat is kialakítanak. Az első emeleten egy 209 négyzetméteres holografikus technológiával felszerelt színháztér, valamint egy 205 négyzetméteres modern előadótér készül el, illetve kiszolgálóhelyiségeket is kiépítenek.

A legfelső szinten a tetőszerkezet teljes cseréje után tetőteraszt és játszóházat adnak át. A teljes épületgépészet modernizálása mellett egy akadálymentesített felvonóval is bővül az új rendezvényközpont. A projekt során emellett még többek között játszóteret építenek a Dorottya-ház udvarán és egy új, 446 négyzetméteres parkolót is kialakítanak. A projektet az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozza.

Az 1700-as években épült Dorottya-ház nevét Csokonai Vitéz Mihály azonos című vígeposzáról kapja, melynek cselekményét egy itt lezajlott bál alapján írta meg a költő. Az Esterházy grófok somogyi birtokai központjaként szolgáló nemesi udvarház emeletét a 19. században építették fel, mai formáját pedig a múlt században történt átalakításokkal kapta meg.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.