Chilébe indul a BA leghosszabb járata

A British Airways dél-amerikai járatfejlesztésének részeként 2017 elején közvetlen járat indul Londonból Santiagóba. Az útvonalon Boeing 787-9 Dreamliner közlekedik, amely majdnem 15 óra alatt teszi meg ezt a távolságot.

Az Egyesült Királyságból a legtávolabbi dél-amerikai országnak Chile számít, persze, ami a kilométereket illeti, ezután sem lesznek közelebb egymáshoz, de sokkal rövidebb idő alatt lehet odajutni – állapítja meg a Telegraph online utazási rovata.

2017. január 3-án mutatkozik be a BA leghosszabb járata, és a modern gép 14 óra és 40 perc alatt teszi meg a chilei fővárosba az utat, hetente négyszer. Eddig a Buenos Aires-i járat volt a csúcstartó a maga 13 óra 50 perces idejével, a Heathrow-ról.

1993 és 2000 között szintén repült Chilébe a British Airways, de akkor Buenos Aires-i megállással. Az új járat része a légitársaság fejlesztési politikájának, amely fontosnak tartja Dél-Amerikát, a múlt hónapban például Peruba és Costa Ricába indultak új járatok. Buenos Aires, valamint a brazil Sao Paulo és Rio de Janeiro eddig is szerepelt a BA-desztinációk között.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.