Chateau des Vigiers****

A Relais épületében voltaképpen garzonlakás-méretű (36 négyzetméteres) lakóegységek várnak, a földszinti szobák előkertje a golfpályára nyílik, akár a játékosokat is figyelhetjük a reggeli kávénk mellett. A modern ízléssel berendezett szobák nem csupán tágasak, de roppant praktikusan berendezettek, akár többheti tartózkodásra elegendő ruhaneműt és kiegészítőt is könynyűszerrel bepakolhatunk a szekrényekbe, az előszobai fogasokon akár a vendégek kabátjai is elférnek.

Chateau des Vigiers****
Dordogne, Franciaország

Elhelyezkedés: Bordeaux-tól délre, egyórányi autóútra található a golf-wellness-borok hármasára építő történelmi kastélyszálló. A hotel területén lévő 18 lyukas golfpálya kimondottan nyugtatóan hat, ráadásul hosszas sétákat is lehetővé tesz. A golfpályán túl viszont már szőlőtőkék emlékeztetnek arra, hogy a világ egyik leghíresebb bortermelő vidékén járunk.

Első benyomások: A középkori kastély újjáépítéséből létrejövő szálloda alig két évtizede nyitotta meg kapuit. A szolgáltatások alapvetően két nagyobb épületben, a tradicionális kastélyban, illetve a tőle nagyjából 300 méterre fekvő Relais modern komplexumában találhatóak. Mi az utóbbiban kaptunk szobát, és könnyítésképpen egy rögtönzött recepcióspulton (a vendégek fogadása ugyanis a főépületben történik, de csoportok esetén kivételt tesznek) keresztül kaptuk meg kulcsainkat.

Szobák: A Relais épületében voltaképpen garzonlakás-méretű (36 négyzetméteres) lakóegységek várnak, a földszinti szobák előkertje a golfpályára nyílik, akár a játékosokat is figyelhetjük a reggeli kávénk mellett. A modern ízléssel berendezett szobák nem csupán tágasak, de roppant praktikusan berendezettek, akár többheti tartózkodásra elegendő ruhaneműt és kiegészítőt is könynyűszerrel bepakolhatunk a szekrényekbe, az előszobai fogasokon akár a vendégek kabátjai is elférnek.
A fürdőszoba is igazodik a szoba méretéhez, a hátsó részében található nagyméretű, „walk-in” zuhanyzó mellett két csapot is találunk, így a reggeli készülődés sem lehet gond. A bekészítés a szálloda által diktált színvonalhoz illeszkedően luxustermékeket takar.
A szálloda főépületében létesült szobák viszont belső dizájnjukban sokkal inkább illeszkednek a középkori falakhoz és hangulathoz.

Szolgáltatások: A recepción érezhető, hogy a szálloda alapvetően a belföldi közönségre épít, itt választ kapni csak franciául feltett kérdésre lehet. Ezt leszámítva minden adott a tartalmas pihenéshez.
Már a komplexumban tett séta is felér egy kiadós testmozgással, hiszen hatalmas területet járhatunk be. A legizgalmasabb rész a főépület, ahol a vezetett túra idején kiderül, hogy minden szobának saját története van, a 15-höz pedig saját, roppant barátságos kísértet is tartozik. A különtermek is kisebbfajta időutazásra hívnak, találunk még a 12. századot idéző hangulatot is, a földszinten viszont többféle közösségi tér áll rendelkezésre esti beszélgetéshez, kártyázáshoz, borozgatáshoz, biliárdhoz.
A golfozókat 18 lyukú pálya várja, de aki inkább relaxálni és szépülni szeretne, arc- és testkezeléseket vehet igénybe a szálloda spa-részlegében. A borokkal ismerkedőknek kérésre kóstolókat szerveznek a szomszédos Bergerac-birtokon.

Vendéglátás: A Le Relais vendégei az épületben lévő reggelizőben kezdhetik a napot és a kastélyszárny vendégei is házon belül maradhatnak. A kastély Le Chai étterme ebédre és vacsorára kötetlenebb hangulatban várja a vendégeket, a kifinomult eleganciát keresők pedig a Les Fresques-ben vacsorázhatnak. A ház specialitásai között találunk libamáj- és szarvasgomba-fogásokat, amelyeket a japán származású séfnő fúziós megoldásokkal készít el.

Összegzés: Kiváló célpont lehet a romantikus utakra, gasztronómiai kalandokra vagy golfozásra vágyóknak egyaránt, ráadásul választani lehet a modern és 16. századi díszletek közül.

H. Á.

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.