Bizonytalan Japán

Bár az elmúlt napokban számos nemzetközi járat tért vissza Japán nemzetközi járataira, a helyzet továbbra is meglehetősen törékeny a földrengések és szökőár sújtotta országban.

 

 

Bár az elmúlt napokban számos nemzetközi járat tért vissza Japán nemzetközi járataira, a helyzet továbbra is meglehetősen törékeny a földrengések és szökőár sújtotta országban.

A legtöbb nemzeti turisztikai hivatal továbbra is óva int a nem halaszthatatlan jellegű utazásoktól az ázsiai országba. A természeti csapások nyomán fenyegető atomszennyeződés veszélye ugyan enyhülni látszik, azonban az esetleges további robbanások kockázata továbbra sem zárható ki teljesen, ez pedig a légiközlekedésre is komoly hatással lehet. A légitársaságok legnagyobb része már most is igyekszik elterelni forgalmát Tokióból, bár a JAL szerint a nemzetközi menetrendben nincsenek komoly változások, nehézségekkel sokkal inkább a belföldi útvonalakon kénytelenek szembesülni. Visszaesésről ugyanakkor nem lehet beszélni, sőt a megnövekedett igények következtében több légitársaság is sűrítette járatait, köztük a már említett JAL, illetve a Cathay Pacific is további gépeket állított hadrendbe. Aki mégis az utazás mellett dönt, annak mindenképp számolnia kell az üzemanyaghiányból eredő szolgáltatás (pl.: taxi) hiányra, illetve a több japán város is sújtó sorozatos áramkimaradásokra.

Ehhez kapcsolódóan segítségnyújtás tekintetében számos turisztikai szolgáltató ötösre vizsgázott. A japán JAL és ANA légitársaságok legkevesebb április 15-ig ingyenes járatokkal állnak a segélyszervezetek tagjai, és a segélyszállítmányok rendelkezésére, valamint hűségprogramjaik tagjai számára is lehetővé tették az összegyűjtött pontokon keresztül történő adakozást. Ugyancsak hűségprogramján keresztül segít az airBaltic, a Starwood Hotels and Resorts, a United, az American Airlines, a Finnair, és a Delta. Utóbbi összességében csaknem 1 millió dollár értékben adakozott, a Korean Air 5000 láda ásványvízzel, és 2000 takaróval vette ki a részét.

 

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.