Balkáni fővárosok felé nyit a Wizz Air

A Wizz Air jövő áprilistól öt új útvonalat – Szkopje, Podgorica, Tirana, Pristina és Szarajevó indít Budapestről a Nyugat-Balkánra. A gépek heti két alkalommal közlekednek majd.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén úgy határozott, hogy közszolgáltatási kötelezettség előírását rendeli el, és közbeszerzési eljárást ír ki Magyarországot a régió fontos gazdasági útvonalaival összekapcsoló légijáratok üzemeltetésére. A tenderkiírást közzétették az Európai Unió Hivatalos Lapjában. A Wizz Air részt vett a tenderen, és a múlt héten közölt eredmény szerint a tendert megnyerte.

A Wizz Air folyamatosan bővíti magyarországi hálózatát, és jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel. Nemrég jelentette be, hogy a budapesti flotta újabb géppel bővül 2017 áprilisától. A 2016. november 30-át megelőző egyéves időszakban a Wizz Air 3,4 millió utast szállított budapesti útvonalain. A most bejelentett útvonalakon túl a Wizz Air korábban négy új útvonal indulását jelentette be 2017-re (Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme).

Az új útvonalak közvetlen összeköttetést biztosítanak az adott országokkal, fellendítve a kétirányú turizmust, továbbá fontos üzleti és kereskedelmi kapcsolatot teremtve Magyarország és Macedónia, Montenegró, Albánia, Koszovó, valamint Bosznia-Hercegovina között.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.