Bakancslistás látnivalók Szingapúrban

Szingapúr több mint egy átszálló repülőtér Ázsia felé: mesterséges szuperfák, világörökség botanikus park, 38 Michelin-csillagos étterem, éjszakai szafari, felhőkarcolók árnyékában meghúzódó keleti szentélyek várják az odautazókat.

Marina Bay Sands

Passion made possible – hirdeti szlogenjében a Szingapúri Turisztikai Hivatal, amely az Aviareps szervezésében budapesti workshopra invitálta a magyar utazási irodákat, hogy bemutassa az ázsiai városállam azon értékeit, amelyek többnapos tartózkodást is megérnek – írta a turizmus.com.

Szingapúr egyedi színességét az ott élő sokféle nemzet (angol, maláj, kínai, arab, indiai stb.) kultúrájának egymás mellett élése, keveredése adja – hangsúlyozta prezentációjában Evgegina Rupakova, a Singapore Tourism Board Oroszországért és Kelet-Európáért felelős csoportjának menedzsere.

A város egyaránt kiváló lehetőségeket tartogat az üzleti és a szabadidős turizmus számára. A legmodernebb kongresszusi létesítmények mellett jelenleg 65 ezres szálláshely-kapacitással rendelkezik, 2020-ban már 70 ezerrel fog. Szállást minden árkategóriában találni, 20 dolláros szobát éppúgy foglalhatunk, mint 4000 dollárost. A többfunkciós Marina Bay Sands például a világ egyik leglátványosabb szállodaépülete, három tornyának tetején egy nyitott „végtelen” úszómedencével.

Szingapúr igazi zöld város hatalmas parkokkal, környezettudatos építményekkel, a fenntartható fejlődést szolgáló technológiai megoldásokkal. Az egyik legizgalmasabb turistaattrakció a Gardens by the Bay, ahol a Cloud Forest hegynyi méretű üvegháza mellett 18 mesterséges, 25-50 méter magas szuperfa esténként fényjátékkal nyűgözi le a látogatókat. A város trópusi botanikus kertje felkerült az UNESCO világörökségi listájára. A Sentosa szigetén található szórakoztatóparkban többek között a világ egyik legmagasabb szélcsatornájában lebeghetnek a legbátrabbak. A kalandkeresők benevezhetnek éjszakai szafarira, a világ egyik leghíresebb állatkertjében pedig együtt reggelizhetnek az orángutánokkal.

A naptárban minden hónapban akad olyan esemény, amihez érdemes utazásunkat időzíteni, a június például a legjobb időszak a shoppingolásra a nagy leértékelések miatt, júliusban gasztronómiai fesztivállal, augusztusban éjszakai lézershow-val csábít a város. Az ínyencek 38 Michelin-csillagos étterem közül válogathatnak, köztük egy utcai étkezde is található, ahol 2-3 dollárért árulják a tradicionális „csirkés rizst”.

A Szingapúri Turisztikai Hivatal különféle kedvezményeket és támogatást nyújt az üzleti és incentív utakat, illetve nagy létszámú csoportokat szervező utazási irodáknak a Singapore MICE Advantage Programme (SMAP) és az In Singapore Incentive & Rewards programjai keretében – ismertette a képviselő.

Szingapúr legfontosabb repülőtere, a Changieddig is híres volt extra szolgáltatásairól, többek között uszodában, moziban és orchideaparkban múlathatják az időt az átszálló utasok. Április 17-én megnyitják az új terminált Jewel Changi Airport néven, amely önmagában egy újabb látványossággal gyarapítja a várost. Az üvegbúra formájú komplexumban a világ legnagyobb beltéri vízesése, canopy park, zöld sétányok, sövénylabirintus, játszóterek és más káprázatok várják majd az utazókat.

Heti négy járat Szingapúrba Varsón keresztül

A magyar utazók Budapestről nagyon jó csatlakozással juthatnak el Szingapúrba Varsón keresztül a LOT Polish Airlines járataival, amelyek hetente négyszer (hétfő, kedd, csütörtök és szombat) repülnek az ázsiai városba – tájékoztatott Szabó Judit, a lengyel légitársaság senior sales specialistája. Budapestről este indul a gép Varsóba, és másnap helyi idő szerint délután ötkor érkezik az utas Szingapúrba, míg a visszafelé úton a reggeli órákban landol a magyar fővárosban. A LOT corporate és csoportos kedvezményeket is kínál erre az útvonalra. Szingapúrban számos partner-légitársasággal (Singapore Airlines, Qantas, Jetstar, JetstarAsia) biztosítanak lehetőséget a továbbrepülésre, Thaiföld, Ázsia bármely desztinációja és Ausztrália felé.

A LOT Boeing 787-es Dreamlinerekkel repüli hosszú távú járatait, Ázsiába jellemzően a 787-9-esek közlekednek. Üzleti utasaik kényelmét szolgálja, hogy egyedülálló módon akár 3 db 32 kg-os bőröndöt is feladhatnak, míg a turistaosztály utasai számára 23 kg a feladható poggyászsúlyhatár. A Premium Economy a LOT-nál nem emelt szintű turistaosztály, hanem inkább a business osztályhoz közelít – hangsúlyozta a fedélzeti szolgáltatások bemutatásakor a képviselő.

Elmondta, hogy tavaly közel 9 millió utas választotta a lengyel légitársaságot, s idén már 10 millió utas elérése a céljuk. Folyamatosan érkeznek új repülőgépeik, amelyekkel egyre több desztináció érhető el. Az újdonságok közé tartozik a június 1-jén nyitó Varsó–Miami járat, amely hetente négyszer közlekedik majd, és a szeptember 17-től, heti öt alkalommal üzemelő Varsó–New Delhi járat. Mindkettőhöz nagyon jó csatlakozást biztosítanak Budapestről.

Az utazási irodások számára a LOT magyar nyelvű agent helpdesket működtet, és a tervek szerint a jelenleg Varsóban működő csoportos foglalási részleg is hamarosan Budapestre költözik.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.